У ліцеях Прикарпаття продовжують модернізувати харчоблоки
Оновлену їдальню відкрили у Надвірнянському ліцеї №3, що дасть змогу забезпечити сучасні стандарти у приготуванні страв на всіх етапах.
Пише Голос-Інфо з посиланням на Голову Івано-Франківської ОВА
З державного бюджету на ці потреби спрямовано 5,9 млн. грн.
Відтак, у харчоблоці зробили капітальний ремонт, замінили електропроводку, системи водопостачання, водовідведення та вентиляції. Оновлені склади, цехи, зони й вітрини обладнано сучасною технікою: морозильними та холодильними шафами, овочерізкою, тістомісом, міксером, стерилізатором для ножів, електром’ясорубкою, пароконвектоматом, електричними плитами, посудомийною машиною, полицями-сушками та іншою технікою.
Сучасний харчоблок також вже функціонує і в Калуському ліцеї №10.
На його облаштування завдяки державній програмі DREAM з державного бюджету спрямовано понад 5,8 млн грн.
Реалізували проєкти у межах Програми з модернізації шкільних харчоблоків, за фінансової підтримки Міністерства освіти і науки України під патронатом першої леді Олени Зеленської на умовах співфінансування з місцевих бюджетів.
Варто наголосити, що вже оголошено конкурс проєктів для модернізації харчоблоків у закладах освіти.
Фінансування здійснюватиметься за кошти субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам.
Хто може взяти участь?
- Військові ліцеї та ліцеї з посиленою військово-фізичною підготовкою.
- Заклади освіти з чисельністю від 200 учнів, за винятком шкіл, які є єдиними в громаді й мають від 100 учнів.
- Заклади, що організовують освітній процес в очному або змішаному форматі, мають укриття або планують їх облаштувати до кінця року.
Умовами участі є наявність відповідної проєктної документації, технічна спроможність для логістики та гарантія співфінансування з місцевих бюджетів.
Детальніше про умови http://surl.li/raujlr
Відновлення й модернізація харчоблоків у закладах освіти є частиною реформування системи шкільного харчування, що ініціювала перша леді Олена Зеленська для забезпечення дітей якісним повноцінним харчуванням й формування культури здорового харчування та поширення її серед українських родин.
Переглядів: 238