У ці міфи про здорову їжу більше не потрібно вірити
Деякі міфи про здорову їжу не варті довіри.
Хіба мама не говорила вам: “Не вір усьому, що читаєш?” І вона мала рацію. Ми розповімо вам про поширені помилки стосовно того, які продукти є корисними для вас, а які ні.
Коричневі яйця корисніші за білі
Колір яєчної шкаралупи вказує лише на забарвлення пір’я пташки. Білі кури відкладають білі яйця, а червоні кури відкладають коричневі. Оскільки яйця коричневого кольору часто коштують трохи дорожче, ніж білі, тепер ви можете спокійно заощаджувати на цьому, не жертвуючи здоров’ям.
Свіже завжди краще, ніж заморожене
У свіжоочищеному горосі міститься більше вітамінів, ніж у замороженому. Чи це правда? Не зовсім. Переміщення “свіжої” продукції на далекі відстані, її зберігання на полицях продуктових магазинів, а також висока температура, повітря і вода в цілому можуть призвести до втрати поживних речовин.
У морській солі менше натрію
Існує кілька різновидів солі, але жоден з них не принесе вам користь. Гарна упаковка і таке поняття, як “натуральний”, можуть бути оманливими. У кожному грамі морської солі міститься стільки ж натрію, скільки і у кухонній. Однак через більші кристали ви схильні використовувати її у меншій кількості.
Червоне вино приносить користь
Лікарі погоджуються, що одна склянка вина на день може бути корисною для здоров’я, але у цьому реченні є ключове слово “одна”! Щойно ви вип’єте більше однієї порції, ви насправді знищите усю користь для здоров’я.
Коричневий цукор корисніший, ніж білий
Коричневий цукор — це звичайний білий цукор, у який вдруге додали патоку. Через вміст патоки у ньому дійсно наявні мінерали, але лише у невеликих кількостях, тому різниця у його користь невелика.
Фруктовий сік — найбільш правильний вибір
Він вважається натуральним продуктом, але краще обрати свіжі фрукти замість соку. У одній склянці соку міститься більше калорій, ніж у шматочку фрукта, і у ньому відсутня клітковина, яка насичує ваш організм. Оскільки цілісний фрукт містить вітаміни і клітковину, він, зазвичай, обмежує споживання вами іншої їжі.
Органічна їжа корисніша
Органічні продукти обов’язково вирощують без синтетичних ароматизаторів, барвників, підсолоджувачів, більшості консервантів, токсичних або стійких пестицидів і добрив. Також вони не були генетично модифікованими. Чи позитивно вони впливають на навколишнє середовище? Так. Чи є вони більш поживними? Необов’язково. Міністерство сільського господарства США не стверджує, що органічні продукти є більш корисними, ніж неорганічні.
Після тренування слід випити спортивний напій
Якщо ви не тренуєтеся у режимі високої інтенсивності більше за годину або у сильну спеку, то звичайної питної води достатньо, щоб втамувати спрагу і заповнити втрачену рідину. Після звичайної 30-хвилинної ходьби у прискореному темпі або пробіжки на біговій доріжці споживання спортивного напою — лише додаткові калорії.
Чорний хліб завжди кращий за білий
Якщо буханець хліба темніший, це не обов’язково означає, що він з цільного зерна. Можливо, він просто містить карамельний барвник або трохи більше цільної пшениці і зовсім не корисніший за білий хліб. Зверніть увагу на слова “цільне зерно” або “100 % цільна пшениця” на упаковці і переконайтеся, що першим інгредієнтом, що зазначений у списку, є: цільна пшениця, овес, цільне жито, кукурудза з цільного зерна, ячмінь, кіноа, гречка або коричневий рис.
Якщо на етикетці написано “повністю натуральний”, то продукт повинен бути корисним
За винятком етикетки на м’ясі або птиці, яка вказує, що продукт без штучних ароматизаторів, барвників або випромінювання, поняття “натуральний” не має ніякого значення. Воно не регулюється і офіційно не встановлене.
Переглядів: 287