У чому найкраще вимочити печінку перед приготуванням

Кулінарні рецепти

Способи вимочування.

Зазвичай вимочують яловичу печінку перед варінням і смаженням, щоб позбавити від гіркоти. Бажано зняти з печінки плівку, щоб вимочування проходило більш інтенсивно.

  1. У молоці — універсальний варіант, що робить будь-яку печінку трохи м’якшою і солодшою.
  2. Просто у воді — особливо, якщо взята теляча печінка, її смак самодостатній.
  3. У вершках — «багатий» варіант для головної страви на святковому столі.
  4. У мінералці — але мінералка не сильний помічник в нівелюванні гіркоти, годиться лише для м’якості печінки.

Магазинну печінку завжди краще вимочити, з печінки домашніх фермерств досить видалити протоки, замочувати хіба що для смаку.

Скільки вимочувати печінку? Години в загальному випадку достатньо, але можна збільшити час замочування, якщо шматок більше 1 кілограма.

Джерело



Переглядів: 497