фото з мережі інтернет

Триває перевірка підприємства, що постачало сировину для їдальні на “Леоні”

Суспільство

У Коломиї їдальню на заводі “Леоні”, де отравилося більше ста людей, обслуговує ТОВ “Фабрика їжі”.


Продукцію, з якої на заводі готували обід, для “Фабрики їжі” постачало ТОВ “ІКО ІФ”, пише Голос-Інфо з посиланням на Суспільне.

Його керівниця Оксана Луців телефоном нам повідомила наступне:

“Зараз у нас іде перевірка. Ми дивимося весь ланцюг – від надходження сировини до її виготовлення. З’ясовуємо цю ситуацію. Можу сказати з впевненістю, що наша сировина не могла спричинити таке масове отруєння. Це не ми постачали. Це наші постачальники – фірма, яка надавала послуги з харчування. Скільки вони там продавали, то знають лише вони. Продукції закупили близько 75 кілограмів. Це були купати свинні”.

Керівник ТОВ “Фабрика їжі” називати свої ім’я та прізвище на камеру відмовився, як і від коментарів. Пообіцяв, що розповість усе в понеділок 28-го вересня.

До слова, 46 працівників коломийського заводу “Леоні” лежать у стаціонарах чотирьох прикарпатських лікарень з харчовим отруєнням. 11 з них – у Городенківській районній лікарні.

Виконувач обов’язків лікаря-інфекціоніста Андрій Тарновський каже, що першого пацієнта у їхій медзаклад привезли увечері 22-го вересня.

“В усіх був стан середньої важкості. Всіх турбувала температура, частий та рідкий стілець, виражена загальна слабкість. Попередній діагноз – харчова токсикоінфекція, – каже медик. – Всі працювали на одному й тому ж заводі, харчувалися у їдальні. Їли гречку, сосиски та салат, у якому були яйця, майонез, морква”.

За словами Андрія Тарнавського, зараз стан усіх хворих стабільний, тільки у двох є температура.

Нагадаємо, станом на 11:30 25-го вересня у 124-х людей, які працюють на заводі “Леоні” в Коломиї, діагностували захворювання гострої кишкової інфекції. Про це Суспільному Карпати повідомив головний санітарний лікар Івано-Франківської області Руслан Савчук.



Переглядів: 429