Ситний і бюджетний салат до святкового столу: рецепт приготування
Спробуйте заправити салат домашнім майонезом, тоді смак буде більш насиченим і незвичайним.
Скоро настає час свят. А отже, наш рецепт вам точно знадобиться. Приготуйте заздалегідь на пробу і ми вас запевняємо, ви захочете включити його у святкове меню. Салат готується з простих і бюджетних продуктів. Тому буде по кишені будь-якій сім’ї.
Необхідні продукти:
- 250 грамів курячої печінки
- 2 картоплини
- 1 морква
- 1 цибулина
- 4 курячих яйця
- 2 солоних огірка
- рослинна олія
- 250 грамів майонезу
Починаємо приготування:
- Цибулю очищаємо і нарізаємо дрібними шматочками. Очищену моркву натираємо на тертці.
- У сковороду наливаємо трохи олії і кладемо овочі. Тушкуємо їх до м’якого стану.
- Курячу печінку відварюємо до готовності і охолоджуємо.
- На блюдо ставимо роз’ємне кільце (діаметр 18 см.) і збираємо салат.
- Картоплю відварюємо, очищаємо і натираємо на тертці. Викладаємо її першим шаром на блюдо. Злегка солимо і змащуємо майонезом.
- Курячу печінку нарізаємо дрібними шматочками і другим шаром викладаємо на салат. Її також присолюємо і промазуємо майонезом.
- Потім викладаємо шар з остиглих овочів, а на них — терті солоні огірки. Зверху робимо майонезну сіточку.
- Яйця відварюємо круто, очищаємо від шкаралупи і відокремлюємо білки від жовтків. Натираємо підготовлені продукти окремо на крупній тертці.
- Зверху на шар з огірків викладаємо білки і змащуємо їх майонезом. А потім викладаємо шар і жовтків.
- Готовий салат прибираємо в холодильник просочуватися на кілька годин, а потім прикрашаємо на свій смак і подаємо до столу.
Приємного апетиту!
Переглядів: 279