Суддя шоу МастерШеф поділився секретами ідеальних м’ясних і рибних котлет

Кулінарні рецепти

Дізнайтеся, як приготувати найсмачнішу страву.

Суддя легендарного кулінарного проекта “Мастер Шеф” Володимир Ярославський поділився секретами ідеальних м’ясних і рибних котлети, які готує ще з 15 років.

Страви з м’яса

Інгредієнти для котлет з кролика:

  • 600 г — кролика
  • 60 г — хліба
  • 40 г — вершків
  • 120 г — смаженої цибулі
  • 1шт — яйце
  • спеції — за смаком

Котлети з індички:

  • 900 г — індички
  • 100 г — хліба
  • 100 мл — молока
  • 50 мл — вершків
  • 160 г — смаженої цибулі
  • спеції — за смаком
  • 1 шт — яйце

Рибні страви

Котлети з коропа:

  • 800 г — м’якуші коропа
  • 150 г — смаженої цибулі
  • 75 г — хліба
  • 120 мл — молока
  • 1 шт — яйце
  • спеції — за смаком

Котлети з судака:

  • 800 г — філе віджате
  • 150 г — цибулі смаженої
  • 100 мл — вершків
  • 50 г — вершкового масла
  • 2 шт — яєць
  • спеції — за смаком

Секрети приготування:

  1. Для котлет кухар обов’язково бере підсмажену ріпчасту цибулю.
  2. Якщо м’ясо або риба сухі і нежирні — варто додати вершкове масло. Якщо жирності вистачає — тоді достатньо смажити на рослинній олії.
  3. Важливо використовувати середній вогонь, щоб цибуля прямо протомилася, стала прозорою, ароматною, і навіть починала вже рум’янитися по краях — але тільки-тільки почала. Пам’ятайте аромат смаженої цибулі — і ми вже біжимо на нього до мами на кухню.
  4. Хліб використовується білий, найкраще вчорашній. Скоринку варто зрізати, хліб розламати, порізати на шматочки, залити потрібною кількістю молока або вершків, і змішати з готовою цибулею. Сухарі, або кірка від хліба зіпсують виріб.
  5. Сіль краще брати морську — в кам’яній дуже багато піску. Перець — запашний і чорний в суміші — цей аромат буде з вами дуже довго.
  6. Фарш подобається пропущений через середню решітку 3 рази.
  7. Готовий фарш краще потримати в холодильнику 1-2 години, він схопиться і легко сформується.
  8. Смажити котлети потрібно просто на рослинній олії, іноді ще подобається в яйці відразу. Іноді в сухарях — але це рідкість — занадто багато вбирається жиру.
  9. Доготовувати котлети потрібно в духовці, приблизно 8-10 хвилин, поки не почне з’являтися “піна” — бульбашки повітря — тоді вироби соковиті і смачні. Температура 200 градусів.

Джерело



Переглядів: 262