Стало відомо, які франківські заклади працюватимуть
Міський виконавчий комітет Івано-Франківська визначив перелік закладів, яким буде дозволена робота з 12 травня.
Про це повідомили на сторінці Івано-Франківської міської ради, пише Типовий Франківськ.
Так працювати будуть: Fabbrica, ДІДІ ГУЛІ, Профітроль, ПАБ “Шкварок” на Грушевського, Ростерія кави, Ресторан на Вірменській, Говорить Івано-Франківськ, Delikacia, Фамілія, Urban Space 100, Цукерня, Рената, Паперончіно, GROT, CosmoPizza (КосмоПіца), Дім кави, Магазини Делікатес (Доставка продуктів, на Тринітарській – без влаштування підлоги), Пінта Паб, Lviv Croissants на Шашкевича, Frans.ua, Червона Рута, Хлібосольний, Прянощі, Майстерня Карамелі.
Заклади повинні працювати згідно основних вимог Міністерство охорони здоров’я України до роботи закладів харчування:
– Проведення термометрії всіх працівників перед початком робочого дня. Якщо температура виявиться вищою за 37,2 градуса – такого співробітника зобов’язані не допускати до роботи, як і людей з ознаками респіраторних захворювань;
– Обслуговування в громадському харчуванні дозволяється тільки на виніс за попередніми замовленнями та/або на літніх майданчиках просто неба. У такому разі між столами повинна бути дистанція 1,5 м, а за кожним з них може розміщуватися одна або дві людини;
– На вході необхідно розмістити антисептики;
– Адміністрація або персонал самі повинні контролювати і забезпечувати умови щодо запобігання чергам;
– Меню має розташовуватися поруч з місцем видання замовлень, давати меню клієнтам не можна;
– Замовлення повинні видавати виключно в одноразовому посуді і закритій тарі.
– Багаторазовий посуд може використовуватися за умови його обробки при високих температурах та з використанням миючих засобів☝🏻
– Працівники повинні використовувати засоби індивідуального захисту, а роботодавець має забезпечити їх п’ятиденний запас і стежити за виконанням цього правила;
– Людей з групи ризику необхідно тимчасово усунути від роботи в громадському харчуванні;
– Перед і після відкриття, а також кожні дві години приміщення треба обробляти мийними та дезінфекційними засобами;
– Місце проведення розрахунку повинно бути обладнане пристроями для безконтактної оплати, поличкою для передання замовлення без контакту з клієнтом;
– За можливості, місця для сидіння, обшиті тканиною замінити на ті, які піддаються дезінфекції.
Переглядів: 294