Соковита й ароматна скумбрія запечена в рукаві
Завдяки приготуванню в рукаві, риба добре пропікається і залишається соковитою, чудово зберігаються смак і аромат продуктів.
Скумбрія, запечена в рукаві — дуже смачна рибка. Завдяки приготуванню в рукаві, риба добре пропікається і залишається соковитою, чудово зберігаються смак і аромат продуктів. На гарнір до запеченої рибки можна подати рис або картоплю.
Інгредієнти:
Для приготування запеченої скумбрії в рукаві знадобиться:
- 1 заморожена скумбрія;
- 1 цибулина;
- 1/2 лимона;
- жменя оливок;
- 5-6 помідорів черрі;
- 2 ст. л. оливкової олії;
- сіль, чорний мелений перець.
Приготування:
Цибулю і лимон нарізати тонкими півкільцями. Цибулю присипати сіллю і перцем, перемішати й залишити на кілька хвилин.
Скумбрію розморозити при кімнатній температурі, ретельно вимити, видалити нутрощі й зябра, обсушити паперовим рушником. Натерти сіллю, перцем і оливковою олією. Всередину риби покласти нарізану цибулю, потім шматочки лимона. (Всередину покласти стільки цибулі та лимона, скільки поміститься, а решту додамо в рукав).
Рукав для запікання зав’язати з одного боку. Викласти в рукав залишки цибулі й лимон, зверху покласти скумбрію. Додати до риби розрізані навпіл помідори черрі й оливки.
Щільно зав’язати другий кінець рукава для випічки. Розігріти духовку до 200 градусів і запікати скумбрію 30 хвилин. За 10 хвилин до готовності можна розрізати рукав зверху, щоб риба зарум’янилася.
Дуже смачна і соковита скумбрія, запечена в рукаві, готова.
Приємного апетиту, радуйте своїх близьких!
Переглядів: 279