Смажимо манку на сковороді — незвичайний швидкий і смачний десерт

Кулінарні рецепти

На сході таку солодкість називають домашньою халвою.

Швидко організувати щось солоденьке до чаю можна, маючи в запасі трохи масла, манну крупу і цукор. Не дивуйтеся! Краще просто спробуйте приготувати цю смакоту.

Кашу варити не доведеться, користуватися духовкою теж. А ось сковорода стане в нагоді, тому що манку пропонується смажити. Повірте, буде смачно, до того ж приготування займе всього 15 хвилин вашого дорогоцінного часу. Непосвячені ні за що не здогадаються, що основою бюджетної і простої в приготуванні страви є звичайна манка.

Інгредієнт:

  • манка — 1 стакан
  • масло вершкове — 100 г
  • вода — 1 стакан
  • цукор — 1 стакан

Приготування

1. В окремій каструлі варимо сироп з 1 склянки цукру і 1 склянки води. Кип’ятити його не обов’язково, достатньо, щоб цукор повністю розчинився. На початку варіння помішуємо вміст, щоб цукор не прилип до дна.

2. У розтоплене на сковороді масло висипаємо манку і відразу починаємо помішувати.

3. Смажимо манку, весь час помішуючи, протягом 7 хвилин. До цього моменту вміст має придбати легкий пісочний відтінок.

4. Рівномірно розподіливши промаслену манну крихту по поверхні сковороди, вводимо сироп, але не відразу, а в 3 етапи. Перш ніж влити чергову порцію рідини, перемішуємо вміст сковороди до однорідності.

5. Продовжуємо варити ще 5-7 хвилин. На цьому етапі помішувати вміст потрібно набагато рідше. До кінця рідини в сковороді не залишиться, а маса придбає більш насичений світло-коричневий відтінок.

6. На цьому етапі за бажанням до солодощів можна додати кунжут або подрібнені горіхи, але і без добавок буде дуже смачно.

7. Залишається тільки перекласти вміст сковороди на блюдо і сформувати. На сході таку солодкість називають домашньою халвою. За консистенцією десерт нагадуємо мокрі тістечка. При подачі до столу десерт можна прикрасити кокосовою стружкою або меленими горіхами. Відмінно буде поєднується також з корицею або какао. Не виключено додавання родзинок, в’яленої журавлини або цукатів.

Подробиці приготування дивіться в короткому відео:

Джерело



Переглядів: 411