Смажений рибний пиріг із мойви без тіста на сковороді

Кулінарні рецепти

Тонкощі випікання незвичайної закуски в домашніх умовах без спеціального посуду.

Ця страва відрізняється від подібних аналогів випічки не тільки за своїм смаком, але і способом приготування. Закуска коштує зовсім не дорого, адже в рецепті використовується лише всього компоненти.

Складові для рибного десерту

Для створення цікавого смаженого пирога на основі мойви потрібно:

  • м’який сир — 200 грамів;
  • мойва, кілька або хамса — один кілограм;
  • сіль і перець за смаком;
  • манна крупа -2/3 склянки.

Тонкощі приготування страви

У миску великого об’єму насипати манну крупу. Приправити зовсім трохи сіллю і чорним перцем. В отриманій суміші ретельно обваляти рибку, мойву або хамсу (можна використовувати і кільку) попередньо очищену, видаливши хребет і кістки.

У спеціальну ємність або будь-яку сковороду, попередньо змащену олією, укладаємо рибу в манці. Розміщувати продукт від центру ємності внахлест. На перший погляд здається, що процес формування рибного пирога займає багато часу. Це не так. Трохи вправності і рибу можна укласти за кілька хвилин.

Далі на прошарок із кільки викладаємо начинку. Вона може бути абсолютно будь-яка. У нашому випадку сир. Однак продукт можна за бажанням доповнити різною зеленню. Головне, щоб начинка не пускала сік. По краю і зверху виробу знову вкладаємо рибу в манці. Пиріг трохи притискаємо тарілкою. Обсмажувати страву по 7 хвилин з кожного боку, потім накривши кришкою або тарілкою, потушкувати до готовності.

Прекрасна недорога закуска готова. Пиріг краще перед подачею трохи остудити. Така страва чудово доповнює картопляне пюре. Повірте, якщо одного разу приготувати рибні ласощі за цим рецептом, то ваші домочадці та гості знову і знову захочуть насолоджуватися простим рибним пирогом.

Джерело



Переглядів: 342