Смачний і ситний салат “Тбілісі”
Ця дивовижна закуска стала для мене справжнім відкриттям завдяки поєднанню таких цікавих продуктів, як червона квасоля, яловичина і болгарський перець.
М’ясо зробить будь-який салат ситним і неповторно смачним. Салати з м’ясом найкраще робити максимально легкими, уникаючи жирних заправок начебто майонезу. Пропонуємо вам приготувати пікантний і оригінальний салат, який називається «Тбілісі».
Ця дивовижна закуска стала для мене справжнім відкриттям завдяки поєднанню таких цікавих продуктів, як червона квасоля, яловичина і болгарський перець. Інгредієнти варто брати строго за рецептом, адже саме таке їх поєднання робить салат «Тбілісі» особливим.
Для салату “Тбілісі” знадобиться:
- Відварна пісна яловичина.
- Червона цибуля.
- Червона квасоля. Вже відварена.
- Болгарський перець. Бажано червоний.
- Кінза.
- Часник. 2-3 зубчики.
- Волоські горіхи. Грам 50 грам.
- Гострий перець. Свіжий. Червоний.
- Хмелі-сунелі. За смаком.
- Рослинна олія. Краще без запаху.
- Виноградний оцет 5-6%. Білий.
- Сіль.
- Свіжозмелений чорний перець.
Готуємо салат “Тбілісі”:
Болгарський перець нарізаємо тонкою невеликою соломкою.
Червону солодку цибулю нарізаємо тонкими чверть-кільцями.
Волоські горіхи злегка підсмажуємо на сухій сковорідці.
Потім дробимо горіхи на маленькі шматочки.
Дрібно нарізаємо часник і нарізаємо тонкими кільцями гострий перець. Кількість перцю регулюйте за власним смаком.
Відварну пісну яловичину нарізаємо невеликою соломкою.
Оцет і рослинну олію перемішуємо і отримуємо заправку для салату.
У посуд, зручний для перемішування, складаємо всі підготовлені інгредієнти, додаємо сіль, хмелі-сунелі, дрібно нарізану кінзу і чорний мелений перець за смаком.
Поливаємо салат заправкою і акуратно, щоб не розвалювалася яловичина і квасоля перемішуємо салат. Пробуємо, за потреби додаємо сіль і оцет.
Обов’язково залишаємо салат в спокої мінімум на 30 хвилин, а краще на годину-півтора. Всі інгредієнти повинні злегка промаринуватися в оцті.
Після чого викладаємо салат в салатник і подаємо на стіл. Все готово.
Після настоювання м’ясо, квасоля і перець вбирають в себе аромати часнику, спецій і набувають легкий маринований смак з-за присутності оцту. Абсолютно чудове поєднання.
Переглядів: 266