Смачні булочки з кремом, які готуються прямо на сковороді
Ці апетитні і дуже смачні булочки з ванільним кремом підкорюють з першого шматочка!
А ще їх дуже просто і швидко готувати — навіть духовка не потрібна. Печуться смачні булочки прямо на сковорідці!
Інгредієнти для ванільного крему:
- 1 склянка молока (250 мл);
- 1 ст. л. вершкового масла;
- 3 яєчних жовтки;
- 2 ст. л. цукру;
- 2 ч. л. з гіркою борошна;
- пакетик ванільного цукру або ваніліну.
Інгредієнти для булочок:
- 200 г борошна;
- 1 ст. л. цукру;
- 1 ч. л. без гірки сухих дріжджів;
- 1 яєчний жовток;
- 100 мл теплого молока;
- 1 ст. л. вершкового масла.
Приготування:
Спочатку готується крем. На плиті або в мікрохвильовці нагрійте трохи молоко з вершковим маслом, щоб воно повністю розтануло. Окремо змішати жовтки, цукор, борошно. У цю суміш влити молоко з розтопленим вершковим маслом. Потім процідити, знову поставити на плиту. Додати ванілін або ванільний цукор (можна пропустити, якщо не любите ванільний смак).
Варити крем на невеликому вогні пару хвилин до загустіння. Залишити крем до повного охолодження. Обов’язково накрити зверху пакетом або плівкою в контакт, щоб крем не взявся кіркою.
Поки крем остигає, приготувати тісто. У борошно влити тепле молоко, додати жовток, всипати цукор і дріжджі, замішати щільне тісто.
Коли тісто готове, додати до нього вершкове масло і руками вмішати його в тісто, розтягуючи і стягуючи протягом 10 хвилин. Таким чином, розвинеться клейковина, і тісто стане більш податливим і приємним на дотик.
Розділити готове тісто на 8 частин, залишити на 15 хвилин під рушником.
Кожен шматочок тіста розкачати в пласт, додати пару ложок остиглого крему, защипнути краї.
Готові булочки залишити під рушником на расстойці ще на 40 хвилин.
На маленькому вогні, на прогрітій сковороді випікати булочки буквально протягом 5 хвилин з кожного боку.
Дуже прості, але неймовірно смачні булочки з ванільним кремом — неодмінно спробуйте приготувати!
Переглядів: 328