Смачна китайська страва зі шкірки огірків, яку ми зазвичай викидаємо

Кулінарні рецепти

Незвичне застосування огіркової шкірки.

Огірки — звичний овоч. Але використовувати його можна не лише в салатах або закусках. Цей незвичайний рецепт точно припаде до душі багатьом.

Інгредієнти

  • 4 великих огірків,
  • вода,
  • борошно,
  • сіль,
  • харчова сода,
  • рослинна олія,
  • харчова плівка,
  • свиняча грудинка,
  • перець чилі,
  • імбир,
  • зелена цибуля,
  • часник,
  • китайський бобовий соус,
  • соєвий соус,
  • устричний соус,
  • підсилювач смаку,
  • крохмаль.

Рецепт

Добре помийте огірки. Зніміть шкірку.

Наріжте великими скибочками огірки.

Перекладіть шкірку огірків в блендер, додайте 300 мл води і перемішайте до однорідності.

400 грамів борошна висипте в миску, додайте ложку солі і як слід перемішайте.

Процідіть через сито 200 мл отриманого з огіркової шкірки соку. Додайте чайну ложку харчової соди для збереження кольору.

Влийте в суміш борошна і солі. Перемішайте до стану пластівців.

Вимісіть тісто рукою. Залиште під кришкою на 10 хвилин і знову вимісіть.

Розкачайте в млинець товщиною 1 см. Наріжте на смужки шириною 3 см. Розріжте навпіл.

Змастіть рослинною олією тарілку і млинець. Перекладіть шматочки тіста на тарілку, промажте бічні сторони. Накрийте харчовою плівкою і залиште на три години.

Дрібно наріжте зелену цибулю, часник, перець чилі, імбир.

Свинячу грудинку наріжте на тонкі шматочки.

На невеликому вогні з додаванням олії обсмажте грудинку до золотистого кольору і підтоплення жиру.

Додайте рубані овочі, трохи обсмажте разом і додайте столову ложку китайського бобового соусу.

Обсмажте. Додайте трохи соєвого соусу, устричного соусу. Перемішайте і продовжуйте обсмажувати.

Влийте 800 мл води. Накрийте кришкою і тушкуйте на середньому вогні 10 хвилин.

Злийте надлишки жиру з тіста, втирайте його в обробну дошку. Злегка притисніть один шматочок тіста, розтягніть його, почніть розкручувати і витягувати до стану локшини.

До готової грудинки додайте сіль і огірки. Можна додати підсилювач смаку. Готуйте пару хвилин. Додайте трохи розведеного у воді крохмалю. Ретельно перемішайте і тушкуйте, поки бульйон не загусне до консистенції соусу.

Відваріть в підсоленій воді отриману локшину. Перекладіть в холодну воду, злегка перемішайте й одразу викладіть в тарілку.

Зверху додайте грудинку з соусом. Прикрасьте зеленою цибулею.

Джерело



Переглядів: 268