Скільки франківцям коштуватиме Олів’є на Новий рік

Кулінарні рецепти, Суспільство

В Івано-Франківську вже всі давно готуються до Нового року.


Уже кілька десятиліть жоден новорічний стіл не обходиться без салату “Олів’є”.

Стільки ж не вщухають і суперечки, яким повинен бути правильний рецепт його приготування.

Більшість схиляється до класики – з докторською ковбаскою і горошком, пише Фіртка.

Журналісти проводили свою інспекцію цін у найпопулярніших супермаркетах Івано-Франківська та Центрального ринку.

Отож скільки потрібно витратити грошей на “франківський олів’є”:

Беремо за основу класичний рецепт салату об’ємом 2,5 кілограми (орієнтовно 6-8 порцій) і рахуємо загальну вартість продуктів:

  • картопля: 4 шт. – 10 грн (16,00 грн/кг);
  • морква: 3 шт. – 3 грн (9,00 грн/кг);
  • варена ковбаса «Докторська»: 600 г – 58 грн (90,00 грн/кг);
  • яйця курячі: 6 шт. – 12 грн (2,00 грн/шт);
  • огірки солоні або мариновані, великі: 400 г – 20 грн;
  • консервований зелений горошок: 1 банка – 23 грн;
  • майонез: 2 упаковки – 30 грн;
  • цибуля: 200 г – 1,75 грн (9,00 грн/кг);
  • зелень, сіль: за смаком – 5 грн.

Разом виходить: 162,55 грн.



Переглядів: 341