Шоколадно-медові коржі, заварний крем і смачна глазур – це торт “Спартак”
Цю випічку без перебільшення можна назвати найсмачнішим десертом.
Десерт припаде до смаку любителям солоденького, а просочені ніжним кремом коржі будуть просто танути в роті, розкриваючи насичений аромат шоколаду і меду.
Торт “Спартак” готується легко і швидко, а тому вийде з першого разу навіть у тих, хто ніколи не готував торти раніше.
Для приготування вам знадобляться такі інгредієнти:
- борошно — 400 г;
- яйця — 2 шт;
- цукор — 150 г;
- какао — 4 ст. л;
- масло вершкове — 100 г;
- сода і розпушувач — по 1 ч. л;
- мед — 4 ст. л.
Для приготування крему необхідно:
- яйця — 2 шт;
- молоко — 500 г;
- цукор — 150 г;
- масло вершкове — 200 г;
- борошно — 100 г;
- ванілін — за смаком.
Для приготування глазурі:
- масло вершкове — 50 г;
- цукор — 100 г;
- какао — 3 ст. л;
- молоко — 50 мл.
Процес приготування:
- З’єднуємо борошно з какао і розпушувачем, просіваємо.
- Цукор змішуємо з вершковим маслом, медом і ставимо на водяну баню, варимо до однорідності і теплого стану.
- Вливаємо збиті яйця, додаємо соду, вимішуємо і варимо 10 хвилин.
- Заварну частину вливаємо в сухі інгредієнти і вимішуємо тісто до м’якості і густої консистенції.
- Тісто ділимо на 8 частин, накриваємо і ставимо в холодильник на 20 хвилин.
- Виймаємо тісто і кожен шматочок розгортаємо в пласт за розміром форми на пергаменті.
- Переносимо пергамент з тістом на деко і робимо дірочки виделкою.
- Випікаємо 8 хвилин при 180 градусах.
- Гарячі коржі рівняємо, обрізаючи краї. Обрізки подрібнюємо в крихту.
- Варимо глазур, змішавши всі інгредієнти.
- Варимо заварний крем, з’єднавши всі інгредієнти, крім вершкового масла. Масло виймаємо розм’якшуватися, потім збиваємо до пишноти і змішуємо з остившим кремом, збиваємо.
- Формуємо торт, змащуючи коржі кремом, потім поливаємо глазур’ю, посипаємо сухарями і відправляємо в холодильник на кілька годин.
Переглядів: 569