Секрети приготування сирників, які не пригорають, не розтікаються та тримають форму
8 лайфхаків для ідеальних сирників.
Готувати сирники дуже просто, проте смачними і апетитними виходять вони далеко не у всіх. Часто сирники прилипають до сковороди, розвалюються під час смаження, а буває, виходять «гумовими». Розповідаємо 8 правил для ідеальних сирників.
- Сир для сирників візьміть середньої жирності — 1-9%. Тісто може потекти, якщо сир буде жирним — вище 9%. І навпаки — якщо сир буде знежиреним, то сирники можуть вийти «гумовими».
- Також сир повинен бути якісним (сирні продукти з домішками та пальмовою олією не підійдуть — все попливе та прилипне). Перевірити чи дійсно сир якісний і чи вийдуть з нього сирники досить просто — на розігріту сковороду покладіть невелику кількість сиру та подивіться — якщо він не втратив форму і просто обсмажився — все добре, такий сир підійде для сирників. Якщо ж сир розплавився, розтікся по сковороді або навіть почорнів — діл не буде.
- Сир не повинен бути вологим і зернистим. Інакше в страву доведеться додавати більше борошна або манної крупи, і вони стануть жорсткими. В ідеалі для сирників підійде сир в пачках-брикетах (як вершкове масло).
- Не додавайте в тісто багато яєць, інакше сирники “попливуть” на сковороді. На 2 пачки сиру по 200 г досить одного яйця. Деякі господині додають не цілі яйця, а тільки жовтки — так тісто не розтікається і виходить більш густим.
- Щоб сирники не прилипали до сковороди, тісто має бути густим, а перед смаженням слід ретельно запанірувати кожен сирник в борошні.
- Не переборщуйте з цукром! Він зробить тісто рідким, і сирники втратять форму. На 400 г сиру досить буде 0,5-1 ст. л. цукру. Якщо вам не вистачає солодкості в сирниках, завжди можна посипати готову страву цукровою пудрою, полити улюбленим варенням, джемом, медом, згущеним молоком.
- Щоб сирники не опадали, бажано частину борошна замінити манкою. Манка не обтяжує тісто, на відміну від борошна, і вбирає вологу. Сирники виходять ніжними і соковитими. Однак манці потрібно більше часу для розбухання, тому перед смаженням дайте тісту постояти 15 хвилин. Ідеальна пропорція на 400 г сиру — 1 ст. л. борошна і 2 ст. л. манки.
- Щоб сирники зберегли форму і рівномірно просмажилися, викладайте їх на добре розігріту сковороду з рослинною олією. Потім зменшіть вогонь і накрийте сковороду кришкою.Страву також можна запікати і в духовці — запаніровані сирники викладіть у форму і поставте на 30-40 хв. у розігріту до 150-180 градусів духовку.Джерело
Переглядів: 417