“Салат по-литовськи” — смачна закуска з оселедця та картоплі
Правильна рибка і особлива заправка надають страві неймовірний смак, що ви і ваші гості будете в захваті.
Пропонуємо вам рецепт дуже смачної закуски-салату. Для приготування ми будемо використовувати слабосолоний оселедець. Його можна придбати в магазині, але страва вийде набагато смачнішою, якщо ви замаринуєте рибку самі.
Необхідні продукти:
- слабосолоний оселедець — 250 гр
- картопля — 3 шт
- цибуля — 1 шт
- курячі яйця — 3 шт
- рослинна олія — 2 ст. л
- сметана — 1 ст. л
- гірчиця — 1 ст. л
- щіпка солі
Починаємо приготування:
- Картоплю відварюємо в мундирах у злегка підсоленій воді. Потім очищаємо і нарізаємо кубиком, перекладаємо в миску.
- Цибулю очищаємо, нарізаємо дрібними шматочками і додаємо до картоплі.
- Очищений від шкірки і кісточок оселедець нарізаємо невеликими шматочками і додаємо до решти продуктів.
- Яйця відварюємо круто, очищаємо і відокремлюємо білки від жовтків. Білки нарізаємо дрібними шматочками і додаємо до решти продуктів.
- У жовтки додаємо сіль і перетираємо. Потім вливаємо в них рослинну олію, додаємо гірчицю і сметану, перемішуємо. Готовим соусом заправляємо салат і подаємо до столу.
Приємного апетиту!
Переглядів: 582