Риба «По-царськи»: дуже цікава і незвичайна страва

Кулінарні рецепти

Будуть в захваті навіть ті, хто не любить рибу.

Така рибка стане прекрасною стравою, як для святкового застілля, так і для звичайної вечері. Риба вийде незвичайно смачною, а доповнять її овочі та сир, які також додадуть їй ошатний вигляд.

Для приготування підійде будь-яка рибка, яка годиться для готування в духовці. Можна взяти, наприклад, філе минтая або окуня, скумбрію або лосося. Також ви можете готувати рибу з будь-якими овочами. Ваші гості і рідні будуть підкорені стравою з риби.

Візьміть такі продукти:

  • Один кг будь-якої риби;
  • Один помідор;
  • Один солодкий перець;
  • Дві цибулини;
  • 100 г твердого сиру;
  • 150 г майонезу;
  • Сіль/спеції для риби/ чорний перчик на ваш смак.

Переходимо до процесу приготування:

  1. Якщо ви взяли неочищену рибу, видаліть все зайве так, щоб залишилося тільки філе. Ріжемо на порційні шматки.
  2. З цибулин знімаємо лушпиння і нарізаємо кільцями. Перекладаємо в миску овочі, солимо, перчимо, додаємо приправи для риби, майонез і перемішуємо.
  3. Викладаємо маринад в рибку і перемішуємо. Поміщаємо на 30-60 хвилин в холодильну камеру.
  4. У цей час ріжемо помідорчик половинками, а перець — соломкою. Сир натираємо на терці.
  5. У деко кладемо пекарський папір і викладаємо рибку, яку зверху поливаємо маринадом і присипаємо цибулею. На рибу викладаємо томати і перчик. Робимо майонезну сітку і присипаємо все це сиром.
  6. Включаємо духовку на 200°, щоб розігрілася, і після поміщаємо рибку на пів години.

Джерело



Переглядів: 254