Рулет зі скумбрії з овочевою начинкою: покроковий рецепт

Кулінарні рецепти

Не чекайте свята, щоб порадувати рідних — влаштуйте його на найближчих вихідних.

Рецепт для всіх, хто не втрачає можливості поповнити колекцію святкових страв смачним рецептом. Рулет зі скумбрії з овочами — універсальне частування на урочистий стіл. Може виступати і як основна страва, і в ролі яскравої холодної закуски.

Рибу для рулету вибирайте побільше: готова страва вийде привабливішою, її зручніше буде нарізати.

Скумбрію солити не потрібно, бо для маринування ми використовуємо соєвий соус, а він сам по собі вже солоний. Замість соєвого соусу з лимонним соком рибу можна замаринувати в гірчиці — просто змастіть нею філе. Смак скумбрії стане пікантніший, з приємною гостротою.

Інгредієнти

  • Скумбрія — 800 г
  • Морква — 1 шт.
  • Цибуля — 1 шт.
  • Лимонний сік — 2 ст. л.
  • Болгарський перець — 1 шт.
  • Петрушка -0,5 пуч.
  • Соєвий соус -2 ст. л.
  • Соняшникова олія — 2-3 ст. л.
  • Чорний перець (мелений) — за смаком
  • Сіль — за смаком

Приготування

  1. Розморозьте рибу, по спинному плавнику зробіть поздовжній розріз, черево залиште цілим. Видаліть нутрощі, плівки, видаліть голову, хребет і кістки. Отримане філе полийте лимонним соком і соєвим соусом, залиште на 20 хвилин маринуватися.
  2. Моркву натріть, цибулю наріжте тонкими півкільцями, болгарський перець — смужками. Відправте овочі на сковороду, розігріту з рослинною олією, посоліть, поперчіть за смаком, обсмажте до напівготовності.
  3. Запашні овочі викладіть на рибне філе, посипте подрібненою петрушкою, ущільніть ложкою начинку, згорніть філе в рулет.
  4. Перенесіть рулет на складений у 2 шари та змащений олією лист фольги. З’єднайте краї фольги, сформуйте згорток у вигляді цукерки.
  5. Відправте рулет в розігріту до 180 градусів духовку на 40 хвилин.

Навряд чи хто-небудь за столом відмовиться від цього ароматного частування. Приємного апетиту!

Джерело



Переглядів: 437