Пиріг з лаваша та сиру: від аромату цієї страви просто паморочиться в голові
Сиру багато не буває! — девіз цього цікавого рецепта.
Листковий пиріг у вигляді невеликих трояндочок виходить досить універсальним, оскільки він підійде і для сніданку, і для легкого перекусу або закуски до святкового столу. Поєднання 2 видів сиру в тандемі з зеленню та маслом нагадує справжній грузинський пиріг. Спробуйте приготувати його на Новий рік, він точно не залишить байдужими ваших гостей.
Інгредієнти:
- Сир — 300 г
- Бринза — 150 г
- Твердий сир — 100 г
- Яйце — 3 шт.
- Лаваш — 3 шт.
- Вершкове масло — 30 г
- Петрушка — 1 пучок
- Сіль — 1 трісок.
- Чорний перець (мелений) — 1 трісок.
Як приготувати пиріг з лаваша з сиром:
- Натріть на крупній тертці твердий сир і бринзу. Сир розімніть виделкою. Дрібно наріжте зелень. У мисці змішайте сирну масу, додайте яйця і зелень.
- Посоліть і поперчіть за смаком, потім добре перемішайте.
- Рівномірно розподіліть начинку на аркуші лаваша, скрутіть в рулет і наріжте на шматочки 3-4 см завтовшки. Повторіть з іншим лавашем.
- Застеліть пергаментом форму для випічки і змастіть вершковим маслом. Викладіть шматочки рулету щільно один до одного, розкладіть зверху вершкове масло. Випікайте в духовці 25-30 хвилин при 180 градусах.
Страву можна подавати як гарячою, так і охолодженою. Завдяки багатій смаковій палітрі сирів, пиріг виходить дуже незвичним та пікантним. Якщо ви любите економити свій час, то ця закуска просто ідеально підійде для вас, оскільки вона готується досить швидко.
Смачного!
Переглядів: 315