Приголомшливо смачний пиріг “Решето” — просто тане в роті! (+ВІДЕО)

Кулінарні рецепти

Це навіть не пиріг, а справжній торт!

Пиріг “Решето” можна приготувати в кілька заходів. Наприклад, сьогодні зробити заварний крем, а завтра спекти бісквіт і доробити пиріг. Обов’язково дайте йому настоятися хоча б кілька годин. В ідеалі — ніч.

Інгредієнти:

Бісквіт:

  • Яйце куряче — 2 шт.
  • Ванілін — на кінчику ножа
  • Цукор — 120 г
  • Сіль — щіпка
  • Молоко — 125 мл
  • Рафінована соняшникова олія — 125 мл
  • Борошно пшеничне — 160 г
  • Какао — 25 г
  • Розпушувач — 8 г

Крем:

  • Яйце куряче — 2 шт.
  • Крохмаль кукурудзяний — 50 г
  • Молоко — 500 мл
  • Цукор — 120 г
  • Ванілін — на кінчику ножа
  • Масло вершкове — 50 г
  • Вершки 35% — 250 мл
  • Цукрова пудра — 1 ст. л.

Приготування пирога “Решето”:

Крем:

  1. Спочатку приготуйте крем. Змішайте яйця, половину порції цукру (60 г) і крохмаль. Добре перемішайте вінчиком.
  2. А паралельно поставте на газ ківш з молоком, ваніліном і цукром, що залишився (60 г) і доведіть до кипіння.
  3. Потім яєчну суміш вилийте в ківш з молоком при інтенсивному і безперервному помішуванні.
  4. Поверніть ківш з сумішшю на газ (нагрівання середнє) і, постійно помішуючи, приготуйте заварний крем. Особливо опрацьовуйте дно, щоб крем не пригорав! На це піде хвилин п’ять.
  5. Відразу ж, поки крем гарячий, додайте в нього м’яке вершкове масло. Перемішавши. Заварний крем готовий.
  6. Викладіть його в миску і накрийте харчовою плівкою в контакт. У такому вигляді остудіть повністю.
  7. Коли заварний крем повністю охолоне, збийте вершки з цукровою пудрою до м’яких піків. Введіть збиті вершки в заварний крем і обережно перемішайте. Зрештою ви повинні отримати ніжний і повітряний вершково-заварний крем.

Бісквіт:

  1. Поки остигає крем, приготуйте бісквіт. Яйця збийте з цукром, сіллю і ваніліном. Потім додайте масло і молоко. Знову збийте.
  2. Додайте борошно, змішане з розпушувачем і какао. Перемішайте.
  3. Викладіть тісто в форму, застелену пергаментом. Випікайте в розігрітій до 180 градусів духовці 20-25 хвилин.
  4. Готовий бісквіт повністю остудіть на решітці. На це піде зовсім мало часу: бісквіт остигає швидко.

Збираємо пиріг:

  1. Викладіть бісквіт назад у форму. У ньому необхідно зробити маленькі отвори не наскрізь. Можна це зробити насадкою для крему.
  2. Відходи (назвемо їх так) викладіть в блендер і подрібніть. Ними треба буде посипати готовий пиріг. Форму з бісквітом відставте в сторону.
  3. Викладіть крем в корнетик і заповніть ним отвори в бісквіті. Кремом, що залишився накрийте поверхню бісквіта. Розрівнявши.
  4. Зверху присипте подрібненим в блендері бісквітом.
  5. По суті пиріг “Решето” готовий. Можна їсти відразу, але краще прибрати його в холодильник на кілька годин для кращого просочення. Краще прибрати на ніч.

Детально процес приготування пирога можна подивитися на відеоролику.

Джерело



Переглядів: 303