Пряна свинина на святковий стіл: смачна і соковита

Кулінарні рецепти

Неймовірно смачне і соковите м’ясо, яке стане прикрасою будь-якого святкового столу.

 

 Всі інгредієнти відмінно поєднуються між собою, перетворюючи свинину в оригінальну страву! Чорнослив надає нові нотки смаку, гострий і пряний маринад приваблює.

Щоб приготувати свинину в духовці на Новий Рік 2020:

  • Свинина — 1,8 кг (ошийок)
  • Сіль — 2 ч. л. (за смаком)
  • Чорний перець — за смаком
  • Червоний гострий перець — 0,5 ч. л. (за смаком)
  • Приправа «Середземноморські трави» — 1 ч. л.
  • Гірчиця — 2 ст. л.
  • Мед — 2 ст. л.
  • Коньяк — 3 ст. л.
  • Часник — 10 зубчиків
  • Чорнослив — 200 гр
  • Волоський горіх — 10 четвертинок

Покроковий рецепт:

  1. Змішати сіль, чорний, гострий перець, приправу. У 10 шт. чорносливу покласти четвертинки горіха. Часник і чорнослив обваляти в приправах, зробити надрізи в м’ясі та нафарширувати його чорносливом і часником.
  2. У решту суміші приправ і солі додати гірчицю, мед, коньяк. Змастити м’ясо маринадом. Викласти поруч чорнослив, який залишився.
  3. Упакувати м’ясо дуже добре в декілька шарів фольги, щоб маринад не витікав. Залишити маринуватися мінімум на 2 години, а краще на 12-24 години в холодильнику.
  4. Запікати м’ясо в духовці при температурі 180 градусів протягом 2 годин. Якщо проткнути м’ясо ножем, то повинен текти повністю прозорий сік. Розкрити м’ясо, змастити верх м’яса соком, що виділився. Температуру в духовці збільшити до 250 градусів і зарум’янити м’ясо протягом 5-10 хвилин.


Переглядів: 258