Простий рецепт королівського чайного хліба

Кулінарні рецепти

Такий хліб неодмінно прикрасить будь-яке чаювання.

Як відомо, англійці полюбляють вишуканий чай у всіх його проявах. Тому зовсім не дивно, що вони додають його навіть у випічку. Спочатку для неї використовувався виключно чорний чай, але зараз можна замінити його на “Ерл Грей” (який надасть страві ароматні нотки бергамота) або будь-який інший на ваш розсуд. Це лише зробить випічку більш смачною.

Інгредієнти

  • чайні пакетики — 2 шт.;
  • вода — 225 мл;
  • яйця курячі — 2 шт.;
  • цукор — 50 г;
  • борошно — 450 г;
  • сухофрукти (родзинки або чорнослив) — 300 г;
  • розпушувач — 2,5 ч. л.;
  • дрібна морська сіль — ¼ ч. л.;
  • вершкове масло (для подачі) — 75 г;
  • мед — за смаком.

Приготування

  1. Покладіть чайні пакетики у велику миску, залийте окропом і дайте настоятися протягом 10 хвилин. Потім приберіть чайні пакетики, додайте сухофрукти і цукор. Залиште у прохолодному місці на 12 годин.
  2. Розігрійте духовку до 170 градусів і підготуйте форму для випічки хліба, застеливши її пергаментним папером.
  3. Збийте яйця у великій мисці до однорідного стану, потім додайте чай з сухофруктами і ретельно перемішайте отриману суміш.
  4. Додайте борошно, розпушувач і дрібну морську сіль. Перемішайте усі інгредієнти.
  5. Вилийте тісто у підготовану форму для випічки і поставте у розігріту духовку. Випікайте протягом 60-70 хвилин. Щоб упевнитися у тому, що хліб пропікся добре, застроміть у нього дерев’яну шпажку — якщо на ній не буде слідів тіста, тоді можна виймати його з духовки.
  6. Змастіть хліб медом, після чого відправте у духовку ще на 5-10 хвилин, щоб надати йому глянсовий золотаво-коричневий відтінок.
  7. Дістаньте рум’яний хліб з духовки, перекладіть на тарілку, поставте у прохолодне місце і залиште його там на 90 хвилин.
  8. Перед подачею поріжте хліб на тонкі скибочки і (за бажанням) рясно намажте вершковим маслом.

Джерело



Переглядів: 276