Печериці в азіатському стилі: смачна закуска за 15 хвилин

Кулінарні рецепти

Мариновані гриби можна відразу подавати на стіл і насолоджуватися неймовірним смаком.

Ви ще в пошуках закуски для святкового столу? Тоді поспішаємо потішити вас: сьогодні у нас смачні мариновані печериці, які будуть готові вже через 15 хвилин.

Рецепт дуже простий. Інгредієнти можна купити в будь-якому магазині у будь-який час року, а результат приголомшить уяву і смакові рецептори. Грибочки виходять соковитими, дуже красивими та смачними. Та це й не дивно, адже тут і маринована цибуля, і маринований імбир з часничком, і гострий перчик чилі — очманіле поєднання продуктів. Закуска підійде для будь-якого святкового столу, а зробити її можна заздалегідь: чим довше страва стоїть в холодильнику, тим смачнішою вона стає.

Необхідні інгредієнти

  • 600 грамів шампіньйонів;
  • 1 цибулина;
  • ½ перцю чилі;
  • 10 грамів імбиру;
  • 4 зубчики часнику;
  • пучок кінзи;
  • 3 столові ложки соєвого соусу;
  • 2 столові ложки олії;
  • 25 мілілітрів лимонного соку;
  • 1 столова ложка цукру;
  • сіль — за смаком.

Як приготувати мариновані печериці за 15 хвилин

  1. Печериці очищаємо, промиваємо й обсушуємо паперовими серветками.
  2. Перекладаємо у форму, скроплюємо рослинною олією.
  3. Відправляємо гриби в духовку, розігріту до 230°, на 10-15 хвилин, щоб вони пустили сік.
  4. Ріжемо цибулю тонкими чверть кільцями та перекладаємо в миску. Туди ж додаємо подрібнений часник.
  5. Також дрібно ріжемо перець чилі та кладемо в миску до цибулі й часнику.
  6. Нарізаємо імбир тонкою соломкою і додаємо до решти інгредієнтів.
  7. Висипаємо в чисту миску цукор, додаємо лимонний сік, олію і соєвий соус, перемішуємо.
  8. Зливаємо сік від готових грибів через сито.
  9. Гарячі гриби додаємо до цибулі, заливаємо заправкою і перемішуємо.
  10. Чекаємо, коли гриби повністю охолонуть.
  11. Додаємо в гриби зелень і перемішуємо: можна відразу подавати на стіл.

Хочемо ще раз нагадати: чим довше грибочки постоять в холодильнику і просочаться ароматом — тим смачнішими вони будуть. Тому для новорічного столу краще приготувати заздалегідь: ще й час звільните для інших страв.

Всім смачного.

Джерело



Переглядів: 276