Особливості розвитку молочних господарств на Прикарпатті
На Івано-Франківщині відбулось засідання у форматі «круглого столу» з питань стану та перспектив розвитку молочного скотарства у сільськогосподарських підприємствах області за участю керівників господарств з виробництва сирого молока та молокопереробних підприємств, представників департаменту агропромислового розвитку Івано-Франківської облдержадміністрації.
Про це пише Голос-Інфо з посиланням на Головне управління Держпродспоживслужби в Івано – Франківській області
В роботі семінару взяли участь перший заступник начальника Головного управління Держпродспоживслужби в Івано-Франківській області Микола Сендецький та начальник управління безпечності харчових продуктів та ветеринарної медицини Головного управління Іван Васьків.
Під час першої частини семінару учасники відвідали молокопереробне підприємство ПП «Рідна Земля ІФ», ознайомились з виробничим процесом виробництва молочних продуктів, зокрема молока, кефіру, сметани, йогурту, масла, та виробничою лабораторією на підприємстві.
Спеціалісти виробничої лабораторії підприємства розказали про її роботу, зокрема про контроль вхідної сировини та готової продукції за фізико-хімічними та органолептичними показниками.
В другій частині семінару учасники переглянули відеоролик про роботу молочно-товарної ферми сільськогосподарського виробничого кооперативу ім.М.Грушевського.
Своєю чергою, спеціалісти Головного управління Держпродспоживслужби в області представили Програму контролю сирого молока на базі програмного забезпечення «Молочний модуль».
«Молочний модуль» – програмний додаток, що сприяє співпраці операторів ринку з лабораторією та компетентним органом з метою виконання вимог законодавства у сфері безпечності та якості молока та молочних продуктів, що еквівалентні вимогам Європейського Союзу.
Програмний додаток забезпечує контроль допустимих критеріїв до сирого молока, які обумовлюють його придатність для введення в обіг, а саме:
– загальна забрудненість мікроорганізмами;
– кількість соматичних клітин;
– вміст залишків ветеринарних препаратів та/або інших забруднюючих речовин;
– точка замерзання або густина молока.
Довідково.
Станом на березень 2024 року у програмному контролі сирого молока на базі програмного забезпечення «Молочний модуль» на Прикарпатті беруть участь 14 господарств з виробництва сирого молока.
Усі реакції:
27
Переглядів: 289