Оригінальний салат «Прага» — прикрасить будь-який стіл

Кулінарні рецепти

Це не просто закуска, а справжній делікатес.

Інгредієнти:

  • 150 г чорносливу,
  • 300 г курячої грудки,
  • 100 г консервованого горошку,
  • 1 морква,
  • 2 курячих яйця,
  • 1 невелика головка ріпчастої цибулі,
  • 1 маринований огірочок,
  • майонез (смачніше з домашнім),
  • сіль і мелений перець за смаком.

Приготування:

  1. Варену курячу грудку нарізаємо кубиками.
  2. Розпарений чорнослив нарізаємо шматочками.
  3. Маринований огірок і цибулю нарізаємо кубиками.
  4. Варені яйця натираємо на грубій тертці.
  5. Варену моркву натираємо на грубій тертці.
  6. Викладаємо салат в салатницю шарами, промазуючи кожен шар, окрім верхнього, майонезом. Солимо і перчимо за смаком. 1 шар: половина порізаної грудки; 2 шар: маринований огірок і цибуля; 3 шар: натерті яйця; 4 шар: натерта морква; 5 шар: консервований горошок; 6 шар: інша порція грудки; 7 шар: порізаний чорнослив.
  7. Прикрашаємо за бажанням і даємо настоятися кілька годин.

Порада: цибулю краще використовувати мариновану, для цього необхідно взяти ½ склянки води, 1 чайну ложку солі, столову ложку цукру, 2 столові ложки оцту і залити отриманою рідиною цибулю, дати настоятися 15 хвилин, злити рідину і додати у страву.

Приємного апетиту!

Джерело



Переглядів: 265