На Прикарпатті семеро киян потрапили до інфекційної лікарні

Суспільство

Вчора, 27 серпня, семеро з дев’яти туристів, які прибули на відпочинок на Прикарпаття з міста Києва, були госпіталізовані в інфекційне відділення Яремчанської міської лікарні з попереднім діагнозом «харчова токсикоінфекція».


Пише Голос-Інфо з посиланням на Головне управління Держпродспоживслужби в Івано – Франківській області


Хворі скаржились на загальну слабкість, блювоту, болі в животі, діарею, підвищення температури тіла до 38-39º С.


Спеціалісти Головного управління Держпродспоживслужби в Івано-Франківській області 27 серпня 2022 року розпочали санітарно-епідеміологічне розслідування даного групового спалаху гострої кишкової інфекції, що мав місце в с.Микуличин Івано-Франківської області.
В ході санепідобстеження встановлено, що 7 осіб, котрі захворіли, прибули на відпочинок у складі туристичної групи із 9 чоловік 25 серпня 2022 року та проживали в приватному котеджі «Сімка» в с. Микулчин.


Напередодні, 25 серпня 2022 року вони харчувались самостійно за місцем проживання та готували їжу самі. Їли власноручно приготовлений шашлик, який зберігався без відповідних температурних умов.


Погіршення самопочуття відпочиваючі відчули 26 серпня 2022 року ввечері, а наступного дня потрапили до лікарні. Стан хворих на сьогодні – середнього ступеня важкості.


 В даний час триває санітарно-епідеміологічне обстеження осередку гострої кишкової інфекції.
Ситуація контролюється Головним управлінням Держпродспоживслужби Івано-Франківщини.


 Головне управління Держпродспоживслужби в області вкотре нагадує, що для профілактики інфекційних захворювань та харчових отруєнь необхідно:
• не вживати продуктів і напоїв при найменшій підозрі щодо їх недоброякісності. Зберігати продукти харчування тільки у спосіб, зазначений на упаковці, та у встановлений термін;
• не купувати продукти харчування на стихійних ринках або з рук у приватних осіб;
• не готувати страви із запасом; приготовлені страви бажано вживати відразу, а у разі повторного споживання, вони мають проходити вторинну термічну обробку; зберігання виготовленої страви без холоду не повинно перевищувати 2 годин;
• не брати у дорогу продукти, що швидко псуються (ковбасні, молочні, кулінарні, кондитерські вироби або інші продукти, які потребують охолодженого зберігання).


Переглядів: 500