Мікрозелень, яку вирощують калуські школярі, можна скуштувати в стравах місцевих кафе та ресторанів

Суспільство

Надзвичайно корисні паростки також уже в продажі у магазинах


Про це пише Голос-Інфо з посиланням на Калуську міську раду.


Раніше повідомлялося, що у Калуському ліцеї №6 реалізовують проєкт «Розумний город». П’ять старшокласниць ліцею приходять в освітній заклад навіть на канікулах. Там вони вирощують мікозелень: крихітні, але надзвичайно корисні паростки редиски, гірчиці, капусти, гороху, соняшника, мізуни та ін.


Наразі ліцеїстки разом із своєю наставницею, вчителькою біології Ольгою Дмитрів, не тільки навчилися досконало вирощувати мікрозелень, а й активно налагоджують її збут.


За словами директорки Калуського ліцею №6 Віри Притуляк, крихітні молоді паростки у них вже купують місцеві заклади харчування: Аква кафе, The buffet, Palermo, Vintage plus, Radius, Sunrise, Korsar, Терези, Кукурузза, Колиба на Мостиській та ін. Також мікрозелень, яку вирощують школярі, можна придбати у магазинах Spar та Kvartal. Загалом ознайомитися з картою закладів, в яких вже є мікрозелень, вирощена учнями Калуського ліцею №6, можна за посиланням http://lyceum6-kalush.if.ua/…/%d0%b7%d0%b0%d0%ba%d0%bb…/


 “У мікрозелені вміст корисних мікроелементів в п’ять разів вище, ніж у дорослих рослинах, – зазначає Віра Притуляк. – Пояснюється це тим, що під час росту культури максимально використовують запаси поживних речовин, закладених в насінні. У молодих паростках напрочуд багато рослинного білка, клітковини, хлорофілу, вітамінів (особливо С, В, К, Е), пігментів-каротиноїдів, ферментів, мінеральних сполук та мікроелементів: калій, кальцій, фосфор, магній, залізо, йод, сірка, а також ефірних масел.”


Наразі серед покупців найбільшою популярністю користується горох, але юні підприємці не планують зупинятися на досягнутому, а навпаки – розширювати асортимент продукції. Зокрема, на запит ресторанів планують невдовзі розпочати вирощувати квіткові мікрогріни.

Діти мають можливість на практиці відчути себе бізнесменами, агрономами, бухгалтерами, менеджерами, – каже Віра Притуляк. – І найцікавіше, що вони можуть мінятися. Тобто один місяць можуть бути технологами, інший місяць агрономами, менеджерами збуту. Таким чином вони навчаються працювати в команді і ми випускаємо готових підприємців.”


Щодо виручених коштів з продажу мікрозелені, то 10% учасники проєкту донатять військовослужбовцям, решту грошей витрачають на потреби закладу і розвиток ініціативи.


Подивитися на процес вирощування рослин, ознайомитися з цінами на них, а також придбати мікрозелень можна на сторінці kalush.lyceym.green у соціальній мережі Facebook за посиланням https://www.facebook.com/profile.php?id=61561499133656…
Також з приводу співпраці чи замовлення можна телефонувати за номерами
(050) 966-94-37 (Ольга),
0667050872 (Софія).


Стежте за нами в соціальних мережах: ЮтубТелеграмФейсбук та Інстаграм.


Переглядів: 212