Маркування харчової продукції у період дії воєнного стану
Головне управління Держпродспоживслужби в Івано-Франківській області нагадує споживачам харчових продуктів, що наразі в Україні діють певні спрощення для виробників харчових продуктів стосовно маркування продукції власного виробництва внаслідок вимушених змін рецептури, які пов’язані з відсутністю або недостатністю відповідної сировини, на період дії воєнного стану.
Інформує Голос-Інфо, посилаючись на Головне управління Держпродспоживслужби в Івано – Франківській області
В березні 2022 року Урядом ухвалено Постанову від 03.03.2022 №186 «Деякі питання маркування харчових продуктів в умовах воєнного стану» для забезпечення продовольчої безпеки держави та застосування ризик-орієнтованого підходу при здійсненні заходів державного контролю за харчовими продуктами, кормами та іншими товарами.
Звертаємо увагу, що наразі обов’язковою інформацією на маркуванні харчового продукту має бути:
– назва харчового продукту;
– кількість харчового продукту в установлених одиницях вимірювання;
– мінімальний термін придатності або дата “вжити до”;
– інформація про будь-які інгредієнти або допоміжні матеріали для переробки, які спричиняють алергічні реакції або непереносимість.
Стежте за нами в соціальних мережах: Ютуб, Телеграм, Фейсбук та Інстаграм.
Переглядів: 179