Курка в сирному соусі «Пташине молоко» — така ніжна, що аж тане в роті
Уявіть собі тільки як «заграє» курка з пряними травами в доповненні з ніжним сирним соусом.
Сирний соус — це завжди безпрограшний варіант для будь-якої страви. Щось магічне є в цьому поєднанні і вже сама назва викликає надзвичайний інтерес і бажання негайної дегустації. Дуже рекомендуємо приготувати в сирному соусі курятину.
Куряче м’ясо саме по собі досить прісний продукт, який легко відгукується на прянощі, спеції і яскраві за смаком інгредієнти.
Інгредієнти
- курячі стегна/гомілки — 1 кг;
- сир плавлений 50-55% жирності — 200 г;
- орегано — 1 ч. л;
- чебрець — 1 ч. л;
- вода/бульйон — 1 склянка;
- часник — 2 зубки;
- сіль — за необхідності;
- масло олія — для обсмажування.
Рецепт приготування
Стегенця промити та обов’язково просушити перед тим, як укладати їх в гарячу розпечену сковороду з олією. До повної готовності курку не доводимо, оскільки попереду ще процес тушкування.
Присипаємо сухими ароматними травами (орегано і чебрець), заливаємо окропом або гарячим бульйоном. Солимо та перчимо, але враховуємо солоність сиру, інакше страва може виявитися пересоленою в кінці. Заливаємо водою так, щоб тільки покрити стегна рідиною, далі накриваємо кришкою і тушкуємо близько 30 хвилин. Бульйон повинен стати концентрованим і насиченим, злегка зменшитися в об’ємі та стати ароматним від трав. Якщо курка у вас не магазинна, а, наприклад, домашня, час тушкування в бульйоні може збільшитися до 1 години.
Додаємо на сковороду плавлений сир, занурюємо його в бульйон і даємо час на те, щоб сир добре розійшовся і розтопився у гарячій рідинф. Добре перемішуємо сирний соус і даємо потомитися курці в соусі ще 3-4 хвилини. Додаємо часник, пропущений через часникодавку або дрібно рубаний ножем, а заодно пробуємо соус на сіль.
Подаємо курку гарячою, з овочами та зеленню.
Приємного апетиту!
Переглядів: 210