Крафтові сири з Прикарпаття представлять на одному з найбільших сирних конкурсів світу
Цього року на престижному міжнародному конкурсі World Cheese Awards, що відбудеться вже 15-16 листопада у місті Візеу, Португалія, Україну представлять 11 виробників сиру.
Про це пише Голос-Інфо з посиланням на news@rau.ua
Підготовка до конкурсу тривала кілька місяців. Команда ProCheese від Ardis Group, як офіційні представники України на конкурсі, активно співпрацювала з крафтовими сироварами та великими виробниками, консультувала щодо вибору найкращих сирів, які будуть гідно представляти Україну на світовій арені, а також пропрацьовувала логістичні маршрути для доставки сиру.
Саме ці українські сировари матимуть можливість продемонструвати свою продукцію міжнародній спільноті та позмагатися за визнання на одному з найбільших сирних конкурсів у світі:
- Мукко, Прикарпаття;
- Rory, Київщина;
- Станіславська сироварня, Івано-Франківщина;
- Зінка, Київщина;
- Мамин сир, Закарпаття;
- Lel’, Кіровоградщина;
- Будз Баран, Івано-Франківщина;
- Доообра ферма, Київщина;
- WineTime, Київщина;
- Гарбузовий рай, Львівщина;
- Клуб сиру, Черкащина.
«Ми пишаємося тим, що вже третій рік поспіль можемо організувати участь українських сирів на такому престижному міжнародному конкурсі. За попередні два роки ми змогли здобути 26 нагород і це не просто цифри, це підтвердження того, що українські продукти вражають світ своєю якістю, оригінальністю та смаком. Це наше спільне досягнення, і ми пишаємося цими результатами, адже кожна нагорода — це перемога не тільки для конкретного виробника, а й для всієї української сирної галузі», — зазначила суддя від України на World Cheese Awards, засновниця ProCheese Оксана Чернова.
Організація участі українських сирів стане можливою завдяки підтримці Швейцарії в межах швейцарсько-української програми «Розвиток торгівлі з вищою доданою вартістю в органічному та молочному секторах України» та сприянню Ukraine-Moldova American Enterprise Fund.
Переглядів: 118