Коли до зарплати ще довго, а нагодувати треба усю сім’ю — виручать гречані котлети
Смачно, ситно і недорого!
Якщо хочеться чогось смачного, але економного, та ще щоб ситно, але без перегинів, радимо приготувати котлети з гречки без м’яса зі сметанним соусом. Блюдо це досить просте і при цьому його можна готувати хоч кожен день. А якщо любите гречку, так взагалі, впевнені, ви надовго внесете його у свій щоденний раціон.
Нам потрібні звичайні продукти, блендер і звичайнісінька сковорода. Просто дотримуйтеся наших рекомендацій перший час, а потім зможете підлаштовувати даний рецепт вже конкретно під себе. Звичайно, якщо це взагалі вам буде потрібно. Нам здається, котлети і так виходять ідеальними.
Інгредієнти:
- 300 г гречки
- 500 мл води
- 3 яйця
- цибуля
- морква
- 3 ст. л. сметани
- 2 зуб. часнику
- сіль, перець, спеції на смак
- кулінарні сухарі
Соус:
- 3 ст. л. рослинної олії
- болгарський перець
- 2 зуб. часнику
- сметана або майонез
- подрібнена зелень
- сіль
Приготування:
- Варимо попередньо замочену гречку на воді. Перед цим її непогано б просіяти і промити. У більшості випадків у нас виходить досить розсипчаста крупа, що говорить про її хорошу якість. Нам для рецепта її текстура не дуже цікава, але приємно знати що поки все йде добре.
- Тим часом дрібно ріжемо цибулю і натираємо моркву на середній тертці. На окремій сковороді обсмажуємо овочі до готовності. Нам потрібна така собі зажарка в суп. У гречку вбиваємо 3 яйця і акуратно збиваємо компоненти до однорідності за допомогою погружного блендера. Ця суміш буде у нас основою. Змішуємо її з цибулею і морквою, солимо, додаємо спеції.
- Формуємо котлети, попередньо змоченими руками. Не потрібно робити дрібні котлети, економія в цьому випадку буде зайвою. Сформовані вологі котлети опускаємо в ємність з подрібненими сухарями. Крихта буде відмінно лягати по всій поверхні і це насправді дуже зручно. Обсмажуємо котлети з обох сторін на середній кількості рослинної олії, до готовності.
- По-швидкому приготуємо смачний соус. Для цього подрібнимо болгарський перець і обсмажимо його на рослинній олії з пропущеним через прес часником. Вистачить 6 хвилин. Далі подрібнюємо зелень, змішуємо її зі сметаною або майонезом, додаємо обсмажені шматочки перцю, солимо і все перемішуємо. Подаємо соус разом з теплими котлетами.
Ось така краса. Ні грама м’яса, це так. Але чому б і не приготувати смачну закуску, якщо є настрій? До неї не потрібен гарнір, очевидно. Та й з хлібом такі котлети їсти не обов’язково. А ось соус підійде відмінно. По суті, їх неможливо не доготувати, адже вже на етапі «фаршу» всі інгредієнти абсолютно їстівні.
Оскільки гречка у нас основа всього, варто згадати про те що вона сповнена білками і складними вуглеводами. Це означає що котлети прекрасно наситять і не дадуть поправитися, навпаки, збільшать м’язову масу. Плюс ще яйця, які самі по собі мало не на 100% складаються з чистого білка. Коротко кажучи, смачно і максимально корисно!
Переглядів: 12 053