Класичний шоколадний рулет “Прага”

Кулінарні рецепти

Тим, хто полюбляє шоколад, рулет обов’язково сподобається.

Цей бісквітний рулет припаде до смаку усім любителям шоколаду. Крем дуже смачний, схожий на шоколадне морозиво! Обов’язково приготуйте рулет і пригостіть рідних, інформує Ukr.Media.

Інгредієнти

Бісквіт

  • борошно — 75 г;
  • какао — 15 г;
  • цукор — 90 г;
  • яйце С0 — 3 шт.;
  • сіль — 1 щіпка.

Крем

  • молоко — 150 г;
  • крохмаль — 15 г (краще кукурудзяний);
  • цукор — 60 г;
  • вершкове масло (або вершки жирністю 33 %) — 100 г;
  • какао — 5 г (1 ч. л. з гіркою).

Глазур

  • шоколад — 50 г;
  • вершкове масло — 20 г.

Приготування

  1. Яйця збити з цукром і дрібкою солі у пишну білу масу. Дуже важливо добре збити яйця, щоб вийшов бісквіт. Якщо намалювати якусь фігурку на збитих яйцях, то слід повинен довго залишатися помітним і не розтікатися.
  2. Борошно змішати з какао і просіяти у яєчно-цукрову суміш. Обережно все перемішати, щоб максимально зберегти легкість тіста. Викласти тісто на пергамент рівномірним шаром. Розмір листа стандартний — 30 см на 40 см. Випікати 10-15 хвилин за температури 180 градусів.
  3. Готовий бісквіт згорнути у рулет разом з пергаментом, поки він ще гарячий. Якщо бісквіт охолоне, то він буде ламатися, і ви не зможете його згорнути. Обгорнути його рушником і залишити у такому положенні до повного охолодження.
  4. У молоко додати цукор, крохмаль і нагрівати, поки не загусне. Накрити харчовою плівкою (щоб кисіль не звітрювався) і дати повністю охолонути.
  5. Збити вершкове масло кімнатної температури до набуття ним білого кольору. Якщо будете використовувати вершки, то їх теж потрібно збити до пишноти (вершки мають бути 33 % і охолоджені). Поступово ввести остиглий молочний кисіль. Кисіль і збите масло повинні бути кімнатної температури. Якщо молочна маса буде теплою, то крем не вийде і потече. Додати какао і збити суміш до повної однорідності.
  6. Змастити бісквіт кремом, знову загорнути у рулет. Верх і боки вкрити глазур’ю з розтопленого шоколаду з маслом. Поставити у холодильник на 1-2 години.

Джерело



Переглядів: 329