Картопля по-австралійськи: надзвичайно смачна, ароматна і симпатична на вигляд страва
А також, зовсім не банальний гарнір.
Ми так звикли до того, що картопля постійно в нашому меню, що рідко шукаємо нові рецепти.
Але це в корені невірне рішення: адже її можна приготувати по-особливому, і при цьому витратити мінімум зусиль і часу.
Знадобиться всього три основних інгредієнти і хвилин 30 на готування: і на вашому столі вже красується незрівнянний гарнір. Подавати його можна з легкими овочевими салатами, запеченим м’ясом або з малосольною рибкою: залежить від часу року і настрою домочадців.
Необхідні інгредієнти:
- 7 бульб картоплі;
- 50 грамів твердого сиру;
- дві столові ложки рослинної олії;
- 3 гілочки кропу;
- 3 зубчики часнику;
- одна чайна ложка соєвого соусу.
Як приготувати картоплю по-австралійськи на гарнір:
- Зараз починається сезон молодої картоплі, яка відмінно підходить для цієї страви. Її не потрібно очищати від шкірки, варто лише ретельно промити.
- Картоплю кладемо в каструлю, заливаємо холодною водою, солимо і варимо до готовності: 15-20 хвилин з моменту закипання.
- Поки працює плита, підготуємо всі інші інгредієнти. У невелику посудину наливаємо рослинну олію і додаємо в неї пропущені через прес зубчики часнику.
- Відправляємо туди ж третину чайної ложки солі і все добре розмішуємо.
- Гілочки кропу промиваємо, обсушуємо, дрібно рубаємо. Твердий сир натираємо на крупній тертці.
- Після того, як картопля звариться, зливаємо з неї воду, даємо охолонути.
- Потім придавлюємо блюдцем.
- Перекладаємо картоплю у форму, змащену рослинною олією, зверху промазуємо кожну бульбу сумішшю масла і часнику, посипаємо зеленню і збризкуємо соєвим соусом.
- Залишилося тільки посипати тертим сиром і відправити в духовку, розігріту до 200 градусів, на 15-20 хвилин. Запікаємо страву до легкої рум’яності.
Приємного всім апетиту.
Переглядів: 303