Картопля по-англійськи: ніжний вершковий посмак змусить готувати страву знову і знову

Кулінарні рецепти

Ця страва підкорить ваше серце.

При всій удаваній складності приготування цієї страви, готується вона насправді досить просто. Картопля запікається в духовці і повністю просочується вершками.

Інгредієнти:

  • Картопля — 1 кг.
  • Цибуля — 1 шт.
  • Сир твердий — 150 гр.
  • Вершки — 200 мл
  • Рослинна олія — 30 г.
  • Сіль — за смаком
  • Спеції — за смаком

Приготування:

  1. Для приготування картоплі по-англійськи підготуйте необхідні інгредієнти.
  2. Бульби очистить від шкірки, промийте від забруднень.
  3. Очищену картоплю розріжте навпіл і кожну половинку поріжте на часточки. Промийте в проточній воді, щоб змити з неї зайвий крохмаль.
  4. Залийте картопляні часточки окропом, доведіть до кипіння і проваріть 2-3 хвилини. Потім гарячу воду злийте.
  5. Поки вариться картопля, підготуйте сир. Натріть його на середній тертці в окрему миску.
  6. Цибулю очистіть від лушпиння. Промийте в холодній воді. Очищену цибулю дрібно наріжте.
  7. Підготуйте форму для запікання. Змастіть її рослинною олією і викладіть по дну нарізану цибулю.
  8. Потім розподіліть половину напівготової картоплі. За смаком посипте трохи сіллю, спеціями і половиною тертого сиру.
  9. Другим шаром викладіть картоплю, яка залишилася і теж посипте тертим сиром. Залийте вершками.
  10. Поставте форму з вмістом в духовку, розігріту до 190 градусів, на 30-40 хвилин.
  11. Готова страва стане трохи золотистого кольору, а сир розплавиться.
  12. Подавайте страву до столу в гарячому вигляді. Розкладіть на тарілки і пригощайтеся.

Приємного апетиту!

Таку ароматну картопельку по-англійськи можна готувати не тільки у формі для запікання. Відмінним варіантом буде запекти її в горщиках. Для більш яскравого аромату готового страви, при запіканні можна додати трохи меленого часнику. А зверху посипати свіжою подрібненою зеленню.

Запечену картоплю можна подати самостійно до будь-якого сімейного обіду або вечері. А можна використовувати як гарнір до м’ясних страв.

Джерело



Переглядів: 321