Італійська закуска: салат Капрезе
Такий салат стане справжньою прикрасою вашого столу, а приготувати його неймовірно просто.
Що таке салат капрезе? Це соковиті кульки моцарели, стиглі м’ясисті помідори і незрівнянний аромат базиліка, возз’єднані в єдину кулінарну симфонію оливковою олією з вираженим смаком оливок.
Такий салат стане справжньою прикрасою вашого столу, а приготувати його неймовірно просто.
Інгредієнти:
- 200 грамів сиру моцарела
- 300 грамів помідорів
- кілька гілочок зеленого базиліка
- 2 чайні ложки оливкової олії
- 1 чайна ложка орегано
- за бажанням кедрових горіхів
- за бажанням бальзамічного соусу
- за смаком солі і перцю
Приготування:
Помідори потрібно нарізати гострим ножем на кружки товщиною 5 мм. Верх і низ томата в салат не піде, потрібні тільки м’ясисті кружечки однакового діаметра. Моцарелу нарізати на скибочки товщиною як нарізані помідори. На плоску тарілку викладати по черзі сир моцарелу і листочки базиліка.
Те, як цей салат виглядатиме на тарілці залежить тільки від ваших уподобань. Салат можна укладати по колу, в одну лінію, або в фантазійному порядку.
Зовсім небагато посолити капрезе дрібною сіллю за смаком і поперчити свіжомеленим чорним перцем. Розтерти сухий орегано руками і трохи присипати на салат. Дуже смачно вийде, якщо додати 1 чайну ложку кедрових горішків. Просто посипати ними салат.
Останній штрих — безпосередньо перед подачею до столу, але не раніше, полити салат оливковою олією.
Важливо: ні в якому разі не треба допускати, щоб капрезе постояв з олією. Краще на стіл подати оливкову олію в окремій посудині і полити нею закуску безпосередньо перед вживанням. До речі, рекомендуємо змішати оливкову олію з невеликою кількістю бальзамічного оцту — теж дуже смачно.
Приємного апетиту!
Переглядів: 305