Гурманський вечір: рецепти ризотто для кожного
Ризотто – не просто рисова каша і вже точно не італійський рис.
Ризотто — не просто рисова каша і вже точно не “італійський плов”. Цю ароматну страву з рису можна зробити як із м’ясом, так і з морепродуктами, грибами або овочами. І взагалі комбінацій продуктів може бути надзвичайно багато: все залежить від смакових уподобань і фантазії.
Ділимося смачними рецептами ризотто для ваших гурманських вечорів.
Рецепт ризотто з куркою та овочами
Інгредієнти
- Рис — 350 г
- Куряче філе — 300 г
- М’ясний бульйон — 700 мл
- Цибуля ріпчаста — 2
- Солодкий перець — 2
- Морква — 1
- Помідори — 2
- Вершкове масло — 75 г
- Оливкова олія — 15 мл
- Мелений коріандр — за смаком
- Сіль — за смаком
- Перець чорний мелений — за смаком
Як готувати
Розігрійте сковороду, додайте вершкового масла. Наріжте куряче філе невеликими кубиками і обсмажте їх до появи золотистої скоринки. Невеликими кубиками або смужками наріжте томати, моркву і болгарський перець. Цибулю наріжте кільцями. Обсмажте в глибокій сковорідці на оливковій олії цибулю до золотистої скоринки. Потім додайте рис для ризотто. Перемішайте.
Додаємо в сковороду трохи курячого бульйону, щоб він покривав рис. Помішувати, поки рідина не вбереться. Додавайте бульйон частинами, поки він повністю не вбереться. Тушкуйте 15 хвилин. За 5 хвилин до готовності додаємо овочі, коріандр, посоліть і поперчіть.
Викладіть рис з овочами на тарілку, а потім додайте курку.
Рецепт ризотто з грибами
Інгредієнти
- Рис арборіо — 300 г
- Печериці — 300 г
- Цибуля ріпчаста — 1 головка
- Курячий бульйон — 1 л
- Біле сухе вино — 200 мл
- Вершкове масло — 50 г
- Сіль — за смаком
- Шафран — щіпка
Як готувати
Дрібно наріжте цибулю та обсмажте в глибокій сковороді на вершковому маслі доти, доки вона не отримає золотавий відтінок. Додайте дрібно нарізані шампіньйони та обсмажте, поки вони не випустять рідину. Всипте рис у рондель і обсмажуйте його разом з цибулею і грибами 2 хвилини. Постійно помішуйте.
Залийте рис курячим бульйоном, перемішайте, а потім додайте вино. Варіть ризотто без кришки, постійно помішуючи. Коли рідина випарується наполовину, додайте сіль, перець за смаком і щіпку шафрану. Варіть рис, помішуючи, поки рідина не вбереться. Якщо рідина википить занадто рано, додайте води.
Рецепт ризотто з морепродуктами
Інгредієнти
- Рис — 300 г
- Коктейль з морепродуктів — 400 г
- Рибний бульйон — 1 л
- Цибуля ріпчаста — 100 г
- Оливкова олія — 40 мл
- Біле сухе вино — 200 мл
- Шафран — 1 чайна ложка
- Сіль — за смаком
- Чорний мелений перець — за смаком
Як готувати
Дрібно наріжте цибулю та обсмажте на оливковій олії 2-3 хвилини. Додайте промитий рис і пасеруйте ще 2-3 хвилини, постійно помішуючи. Вливаємо в сковороду біле вино і тушкуємо, помішуючи, поки воно повністю не випарується.
Додайте шафран і 200 мл бульйону. Тушкуйте, постійно помішуючи, до повного випаровування. Тоді додайте ще ополоник бульйону і варіть, помішуючи, до випаровування. Додайте ще бульйону і т. д. доти, доки бульйон не закінчиться.
Посолити та поперчити за смаком. Додайте розморожений морський коктейль і готуйте ще 5-10 хвилин на середньому вогні, постійно помішуючи.
Переглядів: 351