Головні секрети приготування смачного здобного тіста

Кулінарні рецепти

Як уникнути помилок та досягти кращого результату.

Здобна випічка має величезну кількість фанатів по всьому світу.

Практично кожен любить із задоволенням поласувати булочкою, пирогом або будь-яким іншим виробом із здобного тіста.

Дріжджове тісто не так вже й складно приготувати, якщо знати кілька секретів приготування.

Існує п’ять секретів, які допоможуть приготувати ідеальне здобне тісто.

Заміс

Для приготування тіста потрібно вибирати тільки найякісніші продукти. Яйця найкраще використовувати домашні, масло з найвищим відсотком жирності, а борошно, якщо є така можливість, свіжого помелу.

Готувати слід з продуктів кімнатної температури, бо це сприятливо впливає на «роботу» дріжджів. Що стосується самого процесу замішування, то найкраще виконувати все вручну. Ні для кого не секрет, що найсмачніше тісто те, що замішано руками і з любов’ю.

Правильне визрівання

Щоб отримати смачне здобне тісто, необхідно дати йому визріти. Для цього тісто слід помістити в тепле місце, що не продувається.

Якщо в духовці є спеціальний режим для визрівання тіста, то можна ним скористатися. Дуже важливо накривати ємність з тістом, щоб зверху не утворилася скоринка, яка може значно знизити якість здоби.

Вистоювання

Після надання потрібної форми для випічки, тісто не можна відразу ставити в духовку. Необхідно почекати якийсь час поки тісто вистоїться і вироби стануть більш пишними. Досить 30 хвилин для такого процесу.

Не варто забувати про те, що здобу потрібно обов’язково закрити, щоб уникнути утворення твердої скоринки. Перед тим, як помістити вироби із здобного тіста в духовку, їх необхідно змастити жовтком, сиропом, молоком і т.д. Це зробить випічку більш рум’яною і апетитною.

Випічка

Випікати вироби із здобного тіста потрібно в духовці, розігрітій до 170-190 градусів. Тривалість залежить від розмірів виробів, найчастіше цей процес займає від 20 до 45 хвилин.

Якщо вистоювання тіста була правильним, то випічка майже не збільшиться в розмірах, а апетитно підрум’яниться.

Зберігання

Для того, щоб випічка із здобного тіста добре зберігалася, слід її повністю остудити на дерев’яній поверхні або спеціальній решітці. Після здобу можна прибирати в герметичний посуд і зберігати в холодильнику. Перед подачею розігрівати.

Джерело



Переглядів: 340