Гарячий салат аджап-сандал з баклажанами, помідорами та перцем — це найкраща закуска до шашлику

Кулінарні рецепти

Ситне і дуже смачне блюдо кавказької кухні.

Аджаб-сандал — це ситне і дуже смачне блюдо кавказької кухні. Звичайно, краще за все приготувати його на мангалі, всі овочі будуть мати неповторний аромат димку, але вдома в духовці теж вийде дуже смачно, а головне ще й корисно, і просто.

Інгредієнти

  • Баклажани — 4 шт.
  • Помідори — 2 шт.
  • Перець — 2 великих (4 маленьких)
  • Цибуля — 2 шт.
  • Часник — 4-5 зубчиків (невеликих)
  • Петрушка — невеликий пучок
  • Рослинна олія — 3 ст. л.
  • Сіль, чорний перець — за смаком
  • Цукор, оцет — за бажанням (залежно від кислоти томатів та солодощі інших овочів)

Приготування

1. Баклажани попередньо проколоти в декількох місцях, щоб вони не вибухнули. Овочі (помідори, перець, цибуля, баклажани) запекти до повної готовності, не переживайте, якщо вони підгоряють, це додасть неповторну нотку, а верхню шкірку все одно будемо знімати. Випікайте в духовці при температурі 200-220 градусів.

2. Гарячі овочі перекласти в пакет і залишити на 10 хвилин, після цього шкірка буде дуже добре очищатися.

3. Очистити баклажани, помідори, перець і цибулю від шкірки, нарізати кубиками.

4. Додати подрібнений свіжий часник і петрушку, посолити, поперчити заправити рослинною олією. За бажанням додати цукор і оцет.

Джерело



Переглядів: 303