Дієтичні деруни в духовці для тих, хто боїться набрати зайві кілограми
Деруни по ПП-рецепту.
Любите картоплю і не хочете відмовлятися від неї під час дієти? Спробуйте ПП-деруни! Закуску не обсмажують, а готують в духовці без використання великої кількості рослинної олії. Готувати деруни можна не лише з однієї картоплі. Деякі рецепти включають у свій склад та інші корисні овочі. Вони як не можна краще підходять для ситного сніданку перед тренуванням.
Овочеві деруни з вівсяним борошном
Інгредієнти:
- 150 г картоплі;
- 150 г моркви;
- 150 г кабачка;
- 2 курячих яйця;
- 80 г вівсяного борошна (можна просто подрібнити вівсяні пластівці);
- 1 ст. л. томатної пасти;
- олія для змазування дека;
- сіль і перець за смаком.
Приготування
Картоплю, моркву і кабачок натерти на крупній тертці. Томатну пасту збийте з яйцями і додайте до овочів. Туди ж відправте цільнозернове борошно. Посоліть, поперчіть і добре перемішайте. Викладіть тісто у вигляді невеликих оладок на змащене олією деко. Відправте в розігріту до 180 градусів духовку і випікайте близько 20 хвилин.
Чим тонший шар тіста, тим більш хрусткими виходять деруни.
Картопляні деруни з сиром (без борошна)
Інгредієнти:
- 150 г сиру;
- 400 г картоплі;
- 1 яйце + 1 жовток;
- 2 ст. л. нежирної сметани;
- 50 гр ріпчастої цибулі;
- 1-2 зубчики часнику;
- сіль і перець за смаком;
- олія для змащування форми.
Приготування
Картоплю і цибулю подрібніть на тертці. Обережно відіжміть масу, щоб прибрати зайвий сік. Вбийте в овочеву масу яйце, перемішайте. Сир розітріть, щоб не було грудочок. Змішайте з картопляно-цибулевою масою. Якщо є бажання додайте подрібнений часник. Добре вимісіть тісто.
Форму для запікання змастіть олією, сформуйте оладки і викладіть на невелику відстань одна від одної. Відправте в духовку на 20 хвилин. Сметану розітріть з сирим жовтком, трохи посоліть. Вийміть деко з дерунами і змастіть їх масою. Знову поставте в духовку, поки скоринка не зарум’яниться.
Деруни з куркою
Інгредієнти:
- 200 г курячого філе;
- 2 ст. л. цілозернового борошна;
- 5 картоплин;
- 1 цибулина;
- сіль і перець за смаком;
- рослинна олія для змащування форми.
Приготування
Пропустіть куряче філе через м’ясорубку або нарубайте дрібними шматочками. Додайте сіль і перець, перемішайте. Картоплю і цибулю натріть на тертці. Додайте овочі до курячого філе. Вбийте сире яйце, всипте борошно і перемішайте. Змастіть деко олією і викладіть масу у вигляді невеликих оладок. Випікайте 30 хвилин при температурі 200 градусів.
Деруни з гарбузом
Інгредієнти:
- 250 г гарбуза;
- 6 картоплин середнього розміру;
- 1 цибулина;
- 1 яйце;
- рослинна олія для змащування форми;
- сіль за смаком.
Приготування
Натріть гарбуз, цибулю і картоплю. Змішайте ці інгредієнти, додайте сіль і яйце. Сформуйте оладки і викладіть в змащену олією форму. Випікайте в духовці до готовності.
Картопляні деруни з грибами (без борошна)
Інгредієнти:
- 500 г картоплі;
- пучок зеленої цибулі;
- 1 морква середнього розміру;
- 100 г лісових грибів (опеньки, лисички);
- 1 куряче яйце;
- рослинна олія;
- сіль і перець за смаком.
Приготування
Картоплю і моркву натріть. Відіжміть зайву вологу. Гриби дрібно наріжте і обсмажте. Додайте їх до картопляно-морквяної суміші. Вбийте яйце, посоліть і поперчіть. Гарненько все перемішайте. Сформуйте невеликі котлетки і викладіть в змащену олією форму. Випікайте до готовності.
Переглядів: 421