Цукор послаблює захисну роботу імунної системи організму
Якщо хочете бути здоровими — обмежте вживання цього продукту.
Згідно з недавнім дослідженням, опублікованим в журналі Circulation, надмірне споживання цукрів тісно пов’язано з деякими порушеннями обміну речовин, і імунної системи.
Вплив надлишку цукру на імунну систему
Споживання великої кількості рафінованого цукру може вплинути на різні органи та системи організму. Надлишок цукру значно послаблює імунну систему.
Засвоєння вітаміну С
Вітамін С необхідний для росту, підтримання і відновлення тканин. Він відіграє важливу роль у зміцненні імунної системи та здорового травлення. Але людський організм не може виробляти вітамін С, а отримує його з харчових джерел: апельсинів, лимонів, чебрецю, петрушки, шпинату і капусти. Однак надлишок глюкози в крові може перешкоджати правильному засвоєнню вітаміну С, що може призвести до дефіциту.
Окислювальний стрес
Окислення — важливий процес, який позбавляє організм від токсинів, патогенів та інших потенційно шкідливих елементів. Він виробляє вільні радикали, які є нестабільними, але відносно нешкідливими молекулами. Антиоксиданти відіграють важливу роль у регулюванні кількості вільних радикалів, оскільки вони можуть легко пошкодити здорові й важливі клітини, якщо їх не контролювати.
Багато змін можуть викликати окислювальний стрес, у тому числі надлишок глюкози в крові. Вільні радикали виділяються у великих кількостях, коли організм переробляє цукор.
Сильна імунна система може допомогти захистити організм від різних захворювань і ускладнень здоров’я. Підтримайте імунну систему, дотримуючись здорового способу життя, живильної дієти, контролюючи споживання рафінованого цукру.
Переглядів: 285