Чому морква повинна бути в раціоні кожної людини щодня

Здоров`я

В чому головна перевага моркви.

Ви знали, що морква практично на 90% складається з води, а низька кількість калорій робить її безпечним продуктом для людей, які борються із зайвими кілограмами? Однак не в цьому головна перевага моркви. Вона повинна бути в раціоні кожної людини завдяки великій кількості поживних речовин в своєму складі. Овоч є джерелом клітковини, а завдяки низькому глікемічному індексу підходить для діабетиків. Чим ще корисна морква?

Зниження ризику онкології

Каротиноїди в складі моркви допомагають запобігати розвиток ракових клітин. Цей овоч помітно знижує ризик розвитку раку простати, молочних залоз, легенів, шлунка і товстої кишки.

Нормалізація рівня холестерину в крові

Високий вміст поганого холестерину сприяє формуванню бляшок всередині артерій, що може призвести до тромбозу, а також інфаркту, інсульту та інших небезпечних для життя станів. Щоб поліпшити роботу серцево-судинної системи, необхідно щодня з’їдати по 200 грамів моркви.

Боротьба із надмірною вагою

Морква допомагає людині швидше насититися і не відчувати голоду тривалий час. Таким чином, процес зниження ваги прискорюється, а організм отримує масу корисних речовин.

Поліпшення стану органів зору

Морква є одним з головних джерел вітаміну А, який необхідний для підтримання хорошого зору. Цей компонент допомагає зберегти здоров’я судин очей, фоточутливість оболонки очного яблука, а також захищає від ряду хвороб очей.

Запобігання анемії

Овоч відрізняється високим вмістом вітаміну С і ряду антиоксидантів. Це в свою чергу захищає організм від виникнення анемії, яка може виникати з-за менструації, маткової кровотечі і анемії шлунково-кишкового тракту.

Нормалізація кров’яного тиску

Клітковина і калій у складі моркви зміцнюють м’яз серця, розширюють судини, завдяки чому тиск людини приходить у норму.

Зміцнення кісток

Вживаючи моркву, людина отримує необхідний її вітамін К2, який приводить в норму процес обміну речовин в кістках, а значить не дозволяє виводитися кальцію в надмірній кількості. Таким чином, моркву слід вживати для профілактики переломів кісток і остеопорозу.

Джерело



Переглядів: 255