Через війну 40% ресторанів у Франківську призупинили роботу

Економіка, Суспільство

Від початку повномасштабного вторгнення РФ в Україну на Прикарпатті 40% ресторанів призупинили роботу.


Пише Голос-Інфо, посилаючись на Суспільне.


Причиною закриття закладів харчування було подорожчання продуктів, адже ціни зросли в середньому на 15%.

“Більша частина ресторанів, які обслуговували декількасот людей, тобто — забави, весілля чи будь-які події, зупинили свою роботу. Також закрилися мережеві ресторани. Це складно для них. Вони звільнили частину працівників, втратили велику кількість доходу”, — пояснює керівник Івано-Франківської торгово-промислової палати Андрій Левкович.


Зі слів посадовця, продовжували свою роботу заклади швидкого харчування, сімейні ресторани, кафе при готелях та магазинах.


Директорка з розвитку однієї із мереж ресторанів Івано-Франківська Оксана Камінська розповідає, у перші дні повномасштабного вторгнення РФ в Україну із семи закладів мережі повноцінно працювали тільки два. Згодом свою роботу відновили ще два ресторани. З її слів, у закладах довелося змінювати меню – адаптувати під ті продукти, які були.

“Перші кілька тижнів було складно з продуктами. Ми працювали переважно на своїх запасах. Круп не було, зелені не було, з м’ясом були проблеми. Всі почали закупляти харчі та готувати для тероборони, військових. Все скуповували. Торгові мережі не встигли підлаштуватися під попит”, – розповідає Оксана Камінська.


Більшість продуктів для ресторанів закуповують у місцевих фермерів. Це, зокрема, й сезонні овочі та фрукти. Проте ціни на них також зросли від 20% до 40%.



Переглядів: 575