Баристи порадили з яким молоком найкраще пити каву
Мигдальне, вівсяне чи соєве?
Кава з молоком: пити чи не пити? Цим питанням рано чи пізно задається кожен любитель ароматного напою. Є й інше не менш хвилююче питання: з яким молоком найкраще пити каву? Якщо відповідь на перше питання — це справа смаку кожного, то на друге цілком може відповісти професіонал.
Класичний друг і товариш кави — це коров’яче молоко.
Як розповіли баристи, чим більше протеїну в коров’ячому молоці, тим щільнішою і «довгограючою» буде пінка в капучино або лате. Однак не радять використовувати дуже жирне молоко через його здібності маскувати смак. Тобто в напої, приготованому з використанням молока високої жирності, смак кавового зерна ви відчуєте досить віддалено.
Головний секрет ідеального капучино або лате — в балансі між двома основними компонентами: молоком і кавою.
Для надання вершкової текстури і ніжної солодкості варто використовувати коров’яче молоко з певною жирністю і вмістом білка — це допоможе зберегти молочну піну повітряною і підкреслити профіль кави. Краще віддати перевагу ультрапастеризованому з жирністю 3,5% і вмістом 3 грами білка на 100 грамів продукту.
Але що робити завзятим кавоманам, які не можуть або з різних причин не хочуть вживати коров’яче молоко? Є кілька видів рослинного молока, яке може доповнити смак вашої кави, не гірше звичного «від корівки».
Фахівці кавової справи підтверджують: думка, що хороший капучино, лате або флет-вайт виходить виключно на коров’ячому молоці, давно застаріла.
Якщо говорити про рослинне молоко, то сьогодні є прекрасні варіанти, які дозволяють домогтися результатів високого рівня в приготуванні напою. Але тут не обійтися без аналізу складу. Якщо бачите на етикетці слова «вода, борошно, загусник», відразу ставте назад на полицю. Про молоко тут мови не йде. При виборі рослинної альтернативи варто мати на увазі її користь для організму — в пріоритеті продукти з натуральним складом. Найкраще в поєднанні з кавою проявляє себе вівсяне молоко або соєве.
З безлічі брендів рослинного молока фахівці радять вибирати перевірені продукти так званих «лідерів ринку».
Якщо ж ви новачок в даному питанні, то можна відправитися в найближчу кав’ярню і поцікавитися, яке «немолоко» додають до кави там.
Переглядів: 447