Баклажани як шашлик — нове слово в консервації
Синенькі з часником на зиму виходять смачніші за шашлик.
Літо непростого 2020 року потроху наближається до кінця. А це означає, що працьовитим господиням вже потрібно готуватися до гарячої пори заготовок, щоб взимку радувати і себе, і близьких людей домашніми стравами. І сьогодні ми розповімо, як заготовити баклажани з часником на зиму, які з’їдаються швидше шашлику. Такі заготовки в супермаркеті не купиш!
Баклажани з часником на зиму
Баклажан ще в Індії називали «королем овочів». Саме звідси цей довгастий плід потрапив спочатку в Китай, потім в країни арабського світу, а пізніше і в Європу. Ми вже багато разів розповідали, які чудові закуски можна приготувати з баклажанів. Сьогодні ж зосередимося саме на консервації цього чудового овочу.
Інгредієнти:
- 2 кг баклажанів,
- 500 г цибулі,
- головка часнику,
- 150 мл води,
- 1,5 ст. л. солі,
- 2 ст. л. цукру,
- 80 мл оцту 9-ти відсоткового,
- 2 ч. л. приправи для шашлику.
Приготування
- Першим ділом помийте баклажани, обріжте хвостики і зніміть шкірку за допомогою овочечистки (або звичайного ножа). Очищені баклажани спочатку розріжте навпіл, а потім наріжте великими шматочками.
- Почистіть цибулю тонкими півкільцями. Наріжте тонкими пластинками часник. Хоча можна подрібнити часник і з допомогою відповідного пресу.
- Розігрійте сковорідку, налийте сюди ж рослинної олії і обсмажте шматочки баклажанів з двох сторін. Потім викладіть баклажани в окрему ємність і дайте охолонути.
- В чистій каструлі приготуйте маринад. Для цього вливаємо воду, додаємо сіль і цукор. Перемішайте, щоб все розчинилося, і вливаємо оцет. Доведіть до кипіння і потримайте на вогні 1 хвилину. Потім зніміть з вогню й дайте охолонути.
- У велику миску викладаємо баклажани. Зверху кожен шар посипаємо цибулею, часником і приправою для шашлику.
- Щільно укладені баклажани залийте розсолом, маринадом. Накриваємо тарілкою і щільно притискуємо чимось важким. Відправляйте це все в холодильник на 12 годин, щоб баклажани пустили сік. Після цього ароматні баклажани можна подавати до столу, або закривати на зиму.
- Для закруток простерилізуйте баночки. На дно кожної скляної ємності відправте спочатку цибулю, а потім самі баклажани. Зверху залийте маринадом.
- Баночки прикрийте кришками і відправляйте стерилізуватися у каструлю, дно якої попередньо застеліть серветкою. Залийте теплою водою. Доведіть до кипіння і стерилізуйте 10 хвилин. Після чого герметично закрийте банки, переверніть і дайте охолонути.
Такі соковиті і ароматні баклажани будуть бажаним гостем на столі в будь-які свята. Так і в моменти, коли захочеться побавити близьких людей чимось дійсно смачненьким, такі домашні баклажани точно знадобляться. Приємного апетиту!
Переглядів: 443