Ароматна закуска з хрусткою скоринкою і ніжним сиром всередині, на приготування якої піде 10 хвилин

Кулінарні рецепти

Всього 10 хвилин і частування на столі!

Зібралися провести вечір з друзями? Або у вас заплановані посиденьки перед екраном телевізора з домочадцями? Тоді вам просто життєво необхідний цей рецепт: швидка закуска з плавленого сиру, яку можна зробити всього за 10 хвилин до початку серіалу.

Один основний інгредієнт і три допоміжних, які точно є на вашій кухні: ось і все, що для цього знадобиться. А ще максимум 10 хвилин вільного часу: погодьтеся, що швидше і не буває. Закуска виходить карколомною: всередині ніжний плавлений сир, а зверху — ароматна хрустка скоринка.

Склад продуктів

  • два плавлених сирків (типу «Дружба»);
  • одне сире куряче яйце;
  • 50 грамів панірувальних сухарів;
  • 30 грамів пшеничного борошна;
  • сіль — за смаком і при необхідності;
  • орегано або каррі;
  • рослинна олія — для обсмажування.

Швидка закуска з плавленого сиру за 10 хвилин: покроковий процес приготування

  1. Плавлені сирки (можна також використовувати ковбасний сир або сулугуні), нарізаємо брусочками, шириною приблизно один сантиметр.
  2. У невелику миску вбиваємо одне сире куряче яйце, додаємо дрібку солі і орегано (замість орегано, для аромату, можна взяти дрібно нарізану зелень, подрібнений часник, каррі або куркуму. Загалом, проявляйте фантазію і орієнтуйтеся на свій смак), перемішуємо все.
  3. Ставимо поруч ще дві миски: одну з пшеничним борошном, іншу — з панірувальними сухарями. Вони нам знадобляться для обвалювання сирних брусочків.
  4. Щоб страва була ще смачнішою, ароматнішою й кориснішою, використовуйте для панірування сухарі, зроблені своїми руками. Зробити їх легко і просто. Залишки черствого хліба треба натерти на дрібній тертці (разом зі скоринкою), розкласти на чисте сухе деко і відправити в розігріту духовку. Залишити їх там до того моменту, поки не стануть рум’яними. За цей час сухарі треба буде кілька разів перемішати.
  5. Отже, продовжуємо займатися закускою. На розігріту сковороду наливаємо невелику кількість рослинної олії.
  6. Брусочки сиру спочатку обвалюємо в борошні, потім занурюємо в яєчну суміш зі спеціями, а закінчуємо панірування в мисці з сухарями.
  7. Підготовлені таким чином заготовки відразу відправляємо в сковороду. Обсмажуємо на середньому вогні до золотистої скоринки: з двох сторін.

Швидка закуска з плавленого сиру, приготовлена всього за 10 хвилин, стане чудовою для дружніх посиденьок або перегляду фільму. І малеча, і дорослі прийдуть у захват: обов’язково приготуйте і порадуйте рідних.

Джерело



Переглядів: 205