Ароматна закуска з хрусткою скоринкою і ніжним сиром всередині, на приготування якої піде 10 хвилин
Всього 10 хвилин і частування на столі!
Зібралися провести вечір з друзями? Або у вас заплановані посиденьки перед екраном телевізора з домочадцями? Тоді вам просто життєво необхідний цей рецепт: швидка закуска з плавленого сиру, яку можна зробити всього за 10 хвилин до початку серіалу.
Один основний інгредієнт і три допоміжних, які точно є на вашій кухні: ось і все, що для цього знадобиться. А ще максимум 10 хвилин вільного часу: погодьтеся, що швидше і не буває. Закуска виходить карколомною: всередині ніжний плавлений сир, а зверху — ароматна хрустка скоринка.
Склад продуктів
- два плавлених сирків (типу «Дружба»);
- одне сире куряче яйце;
- 50 грамів панірувальних сухарів;
- 30 грамів пшеничного борошна;
- сіль — за смаком і при необхідності;
- орегано або каррі;
- рослинна олія — для обсмажування.
Швидка закуска з плавленого сиру за 10 хвилин: покроковий процес приготування
- Плавлені сирки (можна також використовувати ковбасний сир або сулугуні), нарізаємо брусочками, шириною приблизно один сантиметр.
- У невелику миску вбиваємо одне сире куряче яйце, додаємо дрібку солі і орегано (замість орегано, для аромату, можна взяти дрібно нарізану зелень, подрібнений часник, каррі або куркуму. Загалом, проявляйте фантазію і орієнтуйтеся на свій смак), перемішуємо все.
- Ставимо поруч ще дві миски: одну з пшеничним борошном, іншу — з панірувальними сухарями. Вони нам знадобляться для обвалювання сирних брусочків.
- Щоб страва була ще смачнішою, ароматнішою й кориснішою, використовуйте для панірування сухарі, зроблені своїми руками. Зробити їх легко і просто. Залишки черствого хліба треба натерти на дрібній тертці (разом зі скоринкою), розкласти на чисте сухе деко і відправити в розігріту духовку. Залишити їх там до того моменту, поки не стануть рум’яними. За цей час сухарі треба буде кілька разів перемішати.
- Отже, продовжуємо займатися закускою. На розігріту сковороду наливаємо невелику кількість рослинної олії.
- Брусочки сиру спочатку обвалюємо в борошні, потім занурюємо в яєчну суміш зі спеціями, а закінчуємо панірування в мисці з сухарями.
- Підготовлені таким чином заготовки відразу відправляємо в сковороду. Обсмажуємо на середньому вогні до золотистої скоринки: з двох сторін.
Швидка закуска з плавленого сиру, приготовлена всього за 10 хвилин, стане чудовою для дружніх посиденьок або перегляду фільму. І малеча, і дорослі прийдуть у захват: обов’язково приготуйте і порадуйте рідних.
Переглядів: 205