Рецепт смачних маринованих томатів з морквяним бадиллям
Морквяне бадилля надасть помідорам приємний присмак і аромат.
Нескладний, але оригінальний рецепт приготування маринованих помідорів відрізняється використанням морквяного бадилля разом зі звичною зеленню. Готова закуска набуває пікантний смак і незвичайний аромат.
Для консервування необхідно уважно підібрати плоди томатів. Використовують невеликі та добре дозрілі помідори з щільною м’якоттю і цілою, без пошкоджень шкіркою.
А також потрібно добре підготувати банки. Зручніше маринувати томати у літрових ємностях. Їх чистять всередині і зовні питною содою. Потім промивають ретельно проточною водою. Для стерилізації витримують банки 3-4 хвилини над парою.
Можна прогріти їх у духовці або провести стерилізацію тари у мікрохвильовій печі.
Кришки кип’ятять 8-10 хвилин.
Інгредієнти
- якісні плоди помідорів — 3-5 кг;
- бадилля моркви без сухих стеблинок і пошкодженого шкідниками або хворобами листя — 20-25 гілочок;
- відфільтрована вода — 5 л;
- кухонна сіль середнього помелу без добавок — 5 ст. л.;
- цукор — 20 ст. л.;
- столовий (9 %) оцет — 5 ст. л.
Приготування
- Помідори ретельно миють. За допомогою зубочистки кожен плід 2-3 рази проштрикують на ділянці кріплення плодоніжки. Такий прийом допомагає зберегти пружність томатів. Шкірочка під впливом окропу після такої обробки не лопне, а м’якуш просочиться маринадом рівномірно, що додатково забезпечить гарну якість готової закуски.
- Промивають бадилля моркви прохолодною водою. Обтрушують надлишки вологи. Розкладають гілочки на полотняну серветку. Залишають на чверть години, щоб остаточно позбутися від води, що залишилася.
- Укладають у банки спочатку бадилля. Потім щільно заповнюють її помідорами. Зелень морквяних стебел можна розкласти між плодами або по стінці банки. Виглядає це дуже ошатно.
- Воду вливають у доречну за об’ємом каструлю. Її необхідно довести до кипіння, після чого заливають підготовані овочі до країв ємностей. Витримують, поклавши зверху кришки, 8-10 хвилин.
- Обережно, використовуючи спеціальну кришку з отворами, зливають рідину у каструлю. Знову її кип’ятять і заливають помідори. У деяких рецептах рекомендується одноразова заливка окропом, але для надійності краще цю процедуру повторити.
- Через 8-10 хвилин знову повністю зливають рідину у каструлю. Встановлюють на плиту.
- Після закипання за умови активного помішування дерев’яною лопаткою розчиняють сіль з цукром. Потрібно дати рідині покипіти 2-3 хвилини. Потім вливають оцет.
Помідори заливають швидко, поки маринад ще активно кипить. Ємності одразу консервують. Обережно перевертають тару, перевіряючи герметичність кришок. Після охолодження банки переносять у льох. Можна поставити їх для зберігання у холодильник.
Переглядів: 322