Аспірант кафедри Університету Короля Данила здобув міжнародне визнання

Події, Суспільство

Магістратуру в УКД зі спеціальності 191 Архітектура та містобудування завершив у 2018 році, наразі продовжує навчання в аспірантурі, паралельно працюючи головним архітектором компанії Blago.


Пише Голос-Інфо з посиланням на пресслужбу УКД


«International Property Awards» – це міжнародний конкурс, у якому змагаються представники компаній, що працюють у сфері житлової та комерційної нерухомості. У журі конкурсу входять 108 експертів, серед яких чотири члени Палати лордів Великої Британії. Проєкти оцінюються за такими критеріями: архітектура, дизайн, технології будівництва, екологічність і безпека.

Компанія blago презентувала для участі в конкурсі житлові комплекси «Manhattan UP», «SKYGARDEN», «А5» та маркетинг бренду. Житловий комплекс «Manhattan UP», архітектором якого є Мар’ян Андрухів, здобув найвищу відзнаку – «5 зірок». ЖК пройшов всі критерії відбору, й понад сто суддів-архітекторів оцінили об’єкт максимально високими балами.

Розробник відзначив, що йому як архітекторові важливо чути думки довколишніх, тим паче фахівців, які розглядають проєкти в ключі міжнародних стандартів.

«Це найпрестижніший архітектурний конкурс у Європі. Кожна країна прагне хоча б раз узяти в ньому участь. Відрадно, що наш український проєкт високо оцінили експерти з-за кордону, адже це свідчення його унікальності та значущості на міжнародній арені. Окрім визнання, це водночас і відповідальність. Сподіваюся, це досягнення стане стимулом для інших українських архітекторів подаватися на подібні конкурси, демонструвати наші ідеї світові й перемагати», – відзначив Марʼян Андрухів.

Також він розповів, що в Лондоні мав можливість поспілкуватися Лордом Бестом, із яким, зокрема, говорив про українську молодь:

«У мене була мрія познайомитися з Норманом Фостером – власником одного з найбільших архітектурних бюро у світі, автором відомих проєктів: Сент-Мері Екс, Сіті-холу в Лондоні, будівлі Кембриджського університету та багатьох інших світових архітектурних шедеврів. На конкурсі мав розмову з Лордом Бестом, який поділився, що сьогодні бюро Фостера очолюють молоді креативні архітектори, серед яких чимало українців. Він також підкреслив потужний потенціал нашої країни, адже сьогодні ми живемо в дуже жорстоких умовах, і саме в таких обставинах, під час війни, формуються справжні лідери. Є значна різниця між тим, щоб творити і проєктувати в мирі та спокої, і тим, щоб працювати в умовах війни, боротьби й постійної конкуренції. Для молодих українських архітекторів відкриваються доволі великі перспективи, і дуже важливо наполегливо працювати, щоб мати змогу ними скористатися».

Під час розмови головний архітектор компанії blago відзначив, що завдання справжнього архітектора – це ухвалювати сучасні рішення, дивитися на проєкт крізь призму практичності, бачити в будинку щось більше, ніж просто споруду, експериментувати та впроваджувати нові ідеї, а студентів УКД закликав користуватися можливостями, яких безліч в університеті:

«Університет дає хорошу базу знань, але цього завжди недостатньо — важливо постійно займатися саморозвитком. Потрібно вивчати альтернативні програмні комплекси, які використовуються в проєктуванні, обрати для себе мету та чіткий вектор розвитку. Варто знайти натхненника — людину, яка досягла успіху у сфері, і стежити за її професійним шляхом, щоб зрозуміти, як усе працює. Це допоможе згодом не лише досягти її рівня, а й перевершити обраний еталон».



Переглядів: 102
banner