Працівники Івано-Франківського Центру журналістської солідарності провели практичне заняття для магістрантів

Суспільство

В Івано-Франківському Центрі журналістської солідарності відбулося практичне заняття для магістрантів спеціальності «журналістика» факультету філології Прикарпатського національного університету імені Василя Стефаника.


Про це пише Голос-Інфо з посиланням на Школу Журналістики


Заняття провели координаторка Центру, заслужена журналістка України Вікторія Плахта та головний редактор регіональної газети «Галичина», член правління обласної спілки журналістів Василь Мороз.


Розпочинаючи заняття, доцент профільної кафедри, кандидат політичних наук, заслужений журналіст України Ігор Бойчук зазначив, що в умовах воєнного стану особливої актуальності набуває, зокрема, питання правового захисту журналістів та правового регулювання діяльності медіа. Досвідом роботи щодо цього поділилися досвідчені колеги-медійники. Зокрема, координаторка ЦЖС Вікторія Плахта, яка свого часу протягом дванадцяти років працювала головною редакторкою коломийської регіональної газети «Вільний голос», розповіла про специфіку роботи друкованих медіа та зупинилася на викликах сьогодення, які доводиться долати журналістам. Також поінформувала, що працівники медіа, фрілансери, автори цифрового контенту в разі потреби можуть звертатися за юридичною допомогою на гарячу лінію НСЖУ й отримати безкоштовну консультацію. Вікторія Плахта зазначила, що гаряча лінія працює під егідою мережі Центрів журналістської солідарності НСЖУ за підтримки ЮНЕСКО та Міжнародної і Європейської федерацій журналістів. Координаторка Центру також коротко ознайомила присутніх з основними напрямами діяльності Івано-Франківського ЦЖС.


Головний редактор газети «Галичина» Василь Мороз під час заняття звернув увагу майбутніх медійників на правові основи діяльності друкованих медіа, а також розповів про процедуру реєстрації, яку видання пройшло відповідно до Закону України «Про медіа», розповів про організацію роботи творчого колективу та про корективи, які внесла в його роботу повномасштабна війна, проблеми щодо доставки видання передплатникам тощо.
Під час зустрічі йшлося також і про журналістську етику, соціальний захист медійників. Завершилося практичне заняття у форматі «запитання-відповідь».


Як зазначили магістранти, на занятті вони дізналися багато корисної для себе інформації і висловили бажання періодично проводити такі робочі зустрічі на базі ЦЖС.
За інформацією Івано-Франківського Центру журналістської солідарності.


Переглядів: 116
banner