created by InCollage

На Прикарпатті почастішали випадки пошкодження електроопор автівками

Суспільство

Від початку року в Івано-Франківській області внаслідок ДТП було збито 70 електричних опор (лише одна з них дерев’яна, інші – бетонні). Загальна сума пошкоджень опор сягає більше 300 тисяч грн, проте варто розуміти, що окрім матеріального збитку, пошкоджені енергооб’єкти стають причиною аварійних знеструмлень споживачів.


Пише Голос-Інфо, посилаючись на Прикарпаттяобленерго.


Нерідко разом зі збитою опорою пошкодження виникають також у повітряних лініях електропередачі та/або в кабельних лініях. Це спричинює аварійну ситуацію та перерву в електропостачанні. Чим сильніше пошкодження, тим більше часу потрібно на його ліквідацію та відновлення світла.


Енергетики звертаються до водіїв і нагадують про важливість дотримання правил дорожнього руху. Адже збита опора чи інший енергетичний об’єкт – це не лише матеріальна відповідальність водія перед підприємством (за пошкоджений об’єкт та роботи з його відновлення необхідно заплатити), а й імовірна смертельна небезпека. Оскільки лінії електропередачі під напругою, відтак обірваний провід може спричинити летальний випадок.


Отож, що робити водію, який пошкодив електричну опору?
-Не покидати місце ДТП.
-Увімкнути аварійну сигналізацію та встановити знак аварійної зупинки.
-Відійти від обірваного проводу на безпечну відстань від 8 метрів (якщо сталася така ситуація) та не наближатися до інших енергооб’єктів.
-Викликати працівників поліції та АТ «Прикарпаттяобленерго» (тел. 0 800 50 40 20).
-У разі необхідності викликати бригаду швидкої допомоги для потерпілих.
-Зберегти наслідки ДТП та не переміщати жодні об’єкти.
-Якщо ж перехожий став свідком аварії, йому також потрібно викликати поліцію та енергетиків.


Якщо є потерпілі – зателефонувати у швидку допомогу. Не наближатися до місця ДТП, оскільки локація може бути під напругою.

created by InCollage


Переглядів: 229
banner